StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Nakon slavlja u Kupu Hrvatske Badmintonski klub Dubrovnik uspješan i u prvenstvu Hrvatske, zlatne su Karla Vuletić i Erika Konjuh

Piše Tonči Vlašić
31. listopada 2022. - 18:01
Zlato Badmintonskog kluba Dubrovnik, Karla Vuletić i Erika Konjuh, državne prvakinje u uzrastu do 15 godina u ženskim parovima

Nastavio je Badmintonski klub Dubrovnik niz uspjeha. Neki dan je Barbara Janičić po drugi put u karijeri osvojila seniorski Kup Hrvatske, a sad su mlađi uzrasti na državnom prvenstvu u Čakovcu za kategorije do 11, do 15 i do 19 godina osvojili pet medalja od čega jednu zlatnu.

Dubrovački klub ima državne prvakinje u uzrastu do 15 godina, a to su Karla Vuletić i Erika Konjuh, koje su trijumfirale u ženskim parovima. Do zlata su stigle s tri 2:0 pobjede. Vuletić je uz to osvojila još dvije medalje, te bila najuspješniji član Dubrovnika. Preostale dvije medalje su bronce. Prvu je osvojila igrajući u mješovitim parovima s Kristijanom Puljićem iz Splita (slobodni u 1. kolu, pobjeda u četvrtfinalu, poraz u polufinalu od drugih nositelja), a druga je izborena u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je s dvije pobjede 2:0 stigla do polufinala u kojem je poražena od prve nositeljice, Ranie Vindiš iz VG.

U uzrastu do 19 godina, tj. juniorskoj, Marko Janičić je treći pojedinačno (dvije 2:0 pobjede, poraz u polufinalu od drugog nositelja, kasnijeg pobjednika Ivora Zekana iz Medvedgrada) i srebrni u muškim parovima igrajući s Ivanom Grubićem iz Čakovca (poraz u finalu od prvih nositelja, Janičić i Grubić su bili drugi nositelji).

Karla Vuletić, Erika Konjuh i Marko Janičić su uspjehe ostvarili pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana.

09. svibanj 2024 06:06