StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

NAJMLAĐI TRENER U POVIJESTI SQUAREA PREUZIMA NAJTROFEJNIJI HRVATSKI KLUB Antun Bačić: ‘Ne želim propustiti dobre prilike, a ovo jest dobra prilika‘

Piše Tonči Vlašić
10. kolovoza 2020. - 14:03
Sve je dogovorio. Ugovor će se za koji dan način pred njim. Trogodišnji. Antun Bačić, bivši trener Squarea, prvo mlađih uzrasta 'crveno plavih', a potom od sezone 2017./18. prve momčadi, koju je vodio do kraja veljače ove godine, novi je trener Splita, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, osmerostrukog prvaka, koji je u upravo završenoj sezoni doživio neuspjeh, te ispao u južnu skupinu Druge hrvatske lige.

- Nisam još ništa potpisao. Načelno smo se sve dogovorili. Ugovor će biti na tri godine. Selim se u Split. Moja želja se zna. Vidim se na mjestu treneru. Ne želim propustiti dobre prilike, a ovo jest dobra prilika – istaknuo je 29-godišnji Antun Bačić, kojeg na Gripama neće dočekati Dario Marinović, koji se vratio u najjaču ligu svijeta - španjolsku, zatim još jedan reprezentativac, Luka Perić...

- Ostali su više manje svi mlađi igrači. Već smo u nekim razgovorima s iskusnijim igračima. S nekima je već postignut dogovor. Ne sumnjam kako ćemo složiti ekipu, koja će biti prvi favorit za osvajanje južne skupine Druge lige. Da, ekspresan povratak među najbolje je cilj u novoj sezoni – istaknuo je Bačić, koji je debi na klupi Squarea imao na početku sezone 2017./18.

Debi pamti po pobjedi. U Gospinom polju je sa 6:3 dobio Uspinjača Gimku. Zadnji put je 'crveno plave' vodio protiv Olmisuma, novog prvaka (poraz 6:3 u Gospinom polju). Prvi dio sezone 2019./20. Square je pod njegovim vodstvom zaključio na drugom mjestu, sa samo bodom zaostatka za liderom, Novo vrijeme Apfel, koji je branio naslov. Međutim, niz loših rezultata na početku nastavka sezone rezultirali su njegovim odlaskom, te dolaskom Frane Despotovića.

Bačić je s nepunih 27 godina imao prvoligaški debi. Bio je u tom trenutku najmlađi prvoligaški trener. Igračku karijeru je zaključio zbog silnih problema s ozljedama. Počeo trenersku. U jednom razgovoru je rekao između ostalog: 'Uvijek sam znao da ću biti bolji trener, nego li igrač. Fizički nisam mogao obavljati neke stvari kao igrač, a uvijek sam u glavi znao što i kako trebam. Sada to sve pokušavam na najbolji način preslikati u trenerski posao'. 

- Da, i želim napredovat u trenerskom poslu. Nakon odlaska iz Squarea bio sam se dogovorio s drugoligašom Omblom, plan je bio voditi je u novoj sezoni. Neke prethodne ponude drugih sam zbog toga odbio. Potom je stigla ponuda Splita. Dugoročno, mislim kako sam donio dobru odluku – rekao je Bačić.
20. travanj 2024 04:01