StoryEditorOCM
OstaloNOVA POBJEDA STOLNOTENISAČA LIBERTAS MARINKOLORA

Može kapetan i s natečenom rukom, ‘Pituri‘ preko Pule do 31. pobjede u nizu

Piše Tonči Vlašić
21. studenog 2021. - 18:19

Zagreb je pao u Dugom Selu od istoimenog domaćina, a GSTK Zagreb u Gospinom polju u derbiju kola od Libertas Marinkolora, koji je dan poslije nastavio svoj pobjednički niz. Dobio je Pulu s 3:0. Upisao je 31. pobjedu za redom, sad je neporažen 645 dana, i jedini neporažen u HEP Hrvatskoj ligi u sezoni 2021./22.

Naime, Zagreb, novak u ligi, prije puta u Dugo Selo imao je sve pobjede (4/0). Zbog korone Zagreb nije došao, a trebao je biti prvi gost 'Pitura' ove sezone. Sad će, kako stvari stoje, doći 12. prosinca. Libertas Marinkolor je sad na dvije pobjede više od GSTK Zagreb, koji je pao prije toga od Zagreba. Ukoliko Miho Simović, Tomislav Japec i Filip Čipin budu uspješni i u odgođenoj utakmici protiv Zagreba, imat će u odnosu na konkurenciju dvije pobjede više.

- Dobit ćemo u tom slučaju prijeko potreban mir – istaknuo je Japec.

Naravno, prije nego odrade zaostatak čeka ih na kraju prvog dijela slavonska turneja (Vodovod Osijek i Cibalia Vinkovci). 

Jutro nakon velike pobjede protiv GSTK Zagreb, Libertas Marinkolor je dočekao Pulu. Bilo je uoči meča pitanje jesu li umorni 'Pituri', naime, derbi je trajao više od tri i pol sata, a postavljalo se pitanje koliko je ozbiljna ozljeda šake Simovića. Kapetan Libertas Marinkolora se ozljedio u trenutku kad je izgubio meč od Ivora Bana, kojim je GSTK Zagreb izjednačio na 2:2. Ljutito je reagirao. Posljedice su vidljive. Međutim, i takav je bio prejak za Lea Vekića, kojeg je svladao s 3:1 (9:11, 11:6, 12:10, 11:6). Prethodno je Čipin bio bolji s 3:0 (11:9, 11:6, 11:6) od Doriana Kuzmića, a na kraju Japec s 3:1 (11:8, 11:13, 11:9, 12:10) Aleksa Krstevskog.

Libertas Marinkolor je na vrhu tablice s čistih 8/0. Još tri ispita do kraja ove godine. U Osijeku je 4. prosinca, a u Vinkovcima 5. prosinca. Potom 12. prosinca zaostatak protiv Zagreba. 

image
Filip Čipin je s 3:0 dobio Dominika Kuzmića
Tonči Vlašić
image
Aleks Krstevski (Pula)
Tonči Vlašić
image
Klupa Pule - trener Bogdan Čekić, Leo Vekić i Dorian Kuzmić
Tonči Vlašić
image
Leo Vekić (Pula)
Tonči Vlašić
image
Klupa Libertas Marinkolora - trener Joško Martinović i Miho Simović
Tonči Vlašić
image
Tomislav Japec (Libertas Marinkolor)
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 03:56