StoryEditorOCM
OstaloNOVA ODLUKA |

MINISTARSTVO SE OGLASILO: POJEDINAČNI STE SPORT Utihnuli i boćarski tereni, nastavak 15. siječnja 2021. godine ako...

Piše Tonči Vlašić
2. prosinca 2020. - 22:11
Ministarstvo turizma i sporta se oglasio nakon mnogobrojnih upita nacionalnih sportskih saveza o tumačenju Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID – 19 putem okupljanja od 27. studenoga.

U odluci stoji zabrana svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u prvom, i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u prvom rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I., II. i III. kategorije) u individualnim sportovima. Kako je boćanje, tumači Ministarstvo, pojedinačni sport, nije bilo druge nego da Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza na video sjednici odluči da se obustavljaju sva natjecanja pod nadležnošću Hrvatskog boćarskog saveza. 

- Nastavak boćarskih natjecanja predviđen je za 15. siječnja 2021. godine, naravno, ako epidemiološka situacija i odluke nadležnih tijela to budu dopuštale - rekao je Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza.

Podsjetnik, nakon odluke, budući je ona prvo uključivala samo najveći rang u seniorskoj konkurenciji u ekipnim sportovima, smatralo se kako i boćarski prvoligaši imaju pravo nastupa. Međutim, nakon što se sad oglasilo Ministarstvo turizma i sporta, utakmice 5. kola Prve hrvatske lige, koje su odigrane proteklog vikenda, bile su zadnje prvenstvene utakmice hrvatskih boćara u 2020. godini.
23. travanj 2024 11:06