StoryEditorOCM
OstaloSVI U PETAK U ISTO VRIJEME

Matematika zadnjeg kola, još 7 od 10 mjesta ne znaju svog vlasnika. Tko će biti gost Gospina polja 22. ožujka?

Piše Tonči Vlašić
13. ožujka 2024. - 10:42

Square je prvi i broj jedan u doigravanju za prvaka, Torcida je šesta, a Uspinjača Gimka je zadnja, i ispala je. Iduće godine će igrati u drugom rangu iz kojeg u najveći stiže Rijeka.

Tri od deset pozicija najvećeg ranga je ‘blokirano‘, tko će biti drugi, treći, četvrti, peti, sedmi, osmi i deveti - odlučuje zadnje kolo, koje se igra u petak, 15. ožujka. Svih pet utakmica počinje u isto vrijeme, u 20 sati. Square dočekuje trenutno peto Novo vrijeme, koje ima 27 bodova i koje će, ako ‘crveno plavi‘ nastave svoj niz, ostati na toj poziciji. Makarani pobjedom u Gospinom polju mogu u najboljem slučaju do trećeg mjesta (ako izgube Stanoinvest Futsal Pula kod Futsal Dinama i Olmissum kod kuće od Vrgorca, Novo vrijeme je uspješnije ove sezone od sastava iz Pule), ali i ostati s pobjedom na petom (slabiji su međusobno od Olmissuma - neodlučeno i poraz, te isto tako od Futsal Dinama - dva poraza).

U Zagrebu igraju prva dva pratitelja Squarea, Futsal Dinamo i Stanoinvest Futsal Pula. Tko pobijedi, taj je broj dva u doigravanju, ako bude bez pobjednika, tad drugu poziciju može uzeti Olmissum ako bude bolji kod kuće od Vrgorca. U prvom dijelu u Puli Stanoinvest Futsal Pula i Futsal Dinamo su odigrali bez pobjednika, 2:2. Što još treba znati? Futsal Dinamo je ove sezone dobio obje protiv Olmissuma (6:1 u Zagrebu, 2:1 u Omišu), a Stanoinvest Futsal Pula je također bolja od Olmissuma (5:3 pobjeda u Omišu, 5:5 u Puli). Olmissum je uspješniji od Novo vrijeme ove sezone (pobjeda u Omišu 4:1, u Makarskoj bez pobjednika, 2:2).  ž

KOLO PRIJE KRAJA 

Poredak: 1. Square 34 boda, 2. Stanoinvest Futsal Pula 30 bodova, 3. Futsal Dinamo 30 bodova, 4. Olmissum 29 bodova, 5. Novo vrijeme 27 bodova, 6. Torcida 23 boda, 7. Crnica 19 bodova, 8. HMNK Vrgorac 16 bodova, 9. Osijek 16 bodova, 10. Uspinjača Gimka 11 bodova.

Raspored 18. kola, petak, 15. ožujka, svi u 20 sati, Omiš: Olmissum – HMNK Vrgorac, Osijek: Osijek – Uspinjača Gimka, Dubrovnik: Square – Novo Vrijeme, Split: Torcida – Crnica, Zagreb: Futsal Dinamo – Stanoinvest Futsal Pula.

Squarea zanima tko će biti osmi jer će taj sastav biti njegov prvi suparnik u doigravanju, a to mogu biti Crnica, Vrgorac i Osijek. Uoči zadnjeg kola Crnica ima 19 bodova, Vrgorac i Osijek po 16. Crnica je gost Torcide, Osijek dočekuje otpisanu Uspinjaču Gimka. Tko bude deveti, taj mora u borbu za ostanak u najvećem rangu. Vrgorac je bolji međusobno od Crnice (pobjeda 5:2, poraz 4:5). I Osijek je bolji od Crnice (pobjeda Osijek u Šibeniku 4:3, 5:5 u Osijeku). Osijek je uspješniji međusobno od Vrgorca (pobjeda kod kuće 5:3, a poraz u Vrgorcu 2:3). Što ako se zatvori krug, Crnica, Vrgorac i Osijek po 19 bodova? Osijek je tu najbolji, pa Vrgorac, te Crnica. 

Kad počinje doigravanje za prvaka? 

- Sedam dana nakon zadnjeg kola smo domaćini osmom u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka, dakle, u petak, 22. ožujka. Drugu utakmicu četvrtfinala igramo u četvrtak, 28. ožujka, u gostima, a eventualna treća utakmica, majstorica, igrala bi se u Gospinom polju u utorak, 2. travnja. Zatim se prekida doigravanje zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, naše čekaju dvije utakmice protiv Poljske, a nakon toga slijedi polufinale doigravanja - kaže Mato Kalafatović, tajnik Squarea. 

image

Mato Kalafatović, tajnik Squarea

Tonči Vlašić/

Prođu li s uspjehom ‘crveno plavi‘ četvrtfinale, prvu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka igrat će u Gospinom polju u petak, 19. ožujka. Polufinale se igra na tri pobjede. Bolje plasirani je domaćin i u drugoj utakmici polufinala, potom treću i eventualnu četvrtu igra u gostima, a doma eventualnu petu, majstoricu. Tako je i u finalnoj seriji. 

- Bilo je predviđeno da se druga utakmica polufinala igra u ponedjeljak, 22. travnja, tri dana nakon prve, ali sad je prijedlog klubova da razmak između prve i druge, te treće i četvrte bude dva dana u polufinalu, te isto tako i u finalu. Međutim, tu promjenu mora potvrditi Izvršni odbor - dodaje Kalafatović.

Ukoliko bude kako su klubovi tražili, druga utakmica polufinala će se igrati u nedjelju, 21. travnja. Treća utakmica u petak, 26. travnja, a eventualna četvrta u nedjelju, 28. travnja (eventualna majstorica, peta utakmica, bila bi u petak, 3. svibnja). Finalna serija, također na tri pobjede, počinje u petak, 10. svibnja. Druga u nedjelju, 12. svibnja. Zatim, treća u petak, 17. svibnja, a eventualna četvrta u nedjelju, 19. svibnja, a eventualna peta, majstorica, u petak, 24. svibnja. 

Futsal Dinamo brani naslov, Square, koji nikad nije bio prvak, prvi put je broj jedan u doigravanju!

image

Radost ‘crveno plavih‘

Tonči Vlašić/
29. travanj 2024 04:41