StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

KAKAV DAN PLIVAČKOG KLUBA JUG Prvi put Jugova štafeta najbolja u državi, Damić, Šurković, Baletin i Brassard pod vodstvom Ćirka ispisali povijest!

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2021. - 21:09
Seniorski prvaci Hrvatske - Jugova štafeta 4 puta 200 slobodno - Đivo Damić, Mario Šurković, Marko Baletin i Michel Brassard, slikao ih je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug

Prvi je krenuo Michel Brassard, prvi je okrenuo na 50 metara, prvi na 100 metara, u drugih 100 metara prestigao ga je Luka Kmetić iz zagrebačke Mladosti, ali ostali nisu uspjeli pratiti Brassarda i Kmetića. Skočio je zatim najmlađi Jugov član, Marko Baletin te vratio Juga u vodstvo, a nakon njega je jurio Mario Šurković, te je rasla prednost Jugove štafete 4 puta 200 slobodno. Posljednji je skočio Đivo Damić, odbio je napad Mladosti, te sreći nije bilo kraja kad je stigao do cilja – Jugova štafeta 4 puta 200 slobodno je najbolja u državi, apsolutni pobjednik. Prvi put u povijesti! Znala je slaviti u mlađim uzrastima, ali nikad u apsolutnoj kategoriji. Nikad seniorski prvak Hrvatske!

Mladost je na kraju kasnila za Jugašima 89 stotinki sekunde, a brončani Osijek je zaostao više od 44 sekunde.

Ispisali smo povijest – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug. Sreći Jugaša nema kraja.

Dan za pamćenje otvorio je Mario Šurković osjvajanjem tri medalje na 50 metara slobodno, dva srebra i bronce, zatim su 'pala' prva dva zlata. Sjajan je bio Michel Brassard na 100 metara leptir. Seniorski i mlađe seniorski prvak Hrvatske!

Na kraju je i mlađe juniorska štafeta Juga 4 puta 200 slobodno stajala na pobjedničkom postolju. Samo je zagrebačka Mladost bila bolja. Juraj Barčot, Marko Tevšić, Vlaho Nenadić i Roko Zvone su državni mlađe juniorski doprvaci Hrvatske u štafeti 4 puta 200 slobodno.

Medalju, još jednu, pojedinačnu, osvojio je Vlaho Nenadić, koji je bio treći na 200 metara leđno.  

Jug nakon drugog dana državnog prvenstva ima tri zlata, šest srebrnih i pet brončanih medalja. Ima seniorskog prvaka Hrvatske, te prvi put u povijesti najbolju štafetu u državi! Još su dva radna dana. Prvenstvo u Zagrebu završava u nedjelju, 1. kolovoza. Bit će, poželili su Jugaši, još radosti.

image
SENIORI Srebro za Mladost, zlato za Jug, a bronca Osijeku - pobjedničko postolje štafete 4 puta 200 slobodno
24. travanj 2024 11:13