StoryEditorOCM
OstaloZAGREBAČKE SVETICE |

JUGAŠI TREĆI PO USPJEŠNOSTI PRVOG DANA DRŽAVNOG PRVENSTVA Mario Šurković osvojio tri medalje, Michel Brassard dvije, a jednu Juraj Barčot

Piše Tonči Vlašić
29. srpnja 2021. - 19:57

Plivački klub Jug je prvog dana državnog prvenstva za seniore, mlađe seniore, juniore i mlađe juniore, koje se održava na zagrebačkim Sveticama, osvojio šest medalja, po tri srebrne i brončane medalje.

Do tri medalje doplivao je junior Mario Šurković na 200 metara mješovito. Osvojio je broncu u seniorskoj, te srebro u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Toni Slavica, 17-godišnji plivač Šibenika, sa šest stotinki sekunde boljim vremenom uzeo je srebro u seniorskoj, a zlato u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Slavica 2:06.10, a 18-godišnji Šurković 2:06.16, dok je do naslova seniorskog prvaka doplivao 22-godišnji Kristofer Rogić iz zagrebačke Dubrave s vremenom 2:04.41.

Dvije medalje Jugu donio je 19-godišnji Michel Brassard na 50 leptir osvojivši broncu u seniorskoj, a srebro u svojoj, mlađe seniorskoj konkurenciji. Uspjeh je ostvario s vremenom 25.01. Zlatni je bio Borna Kišasondi iz zagrebačke Dubrave, godinu dana mlađi od Brassarda, koji je državni prvak u juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Vlasnik šeste Jugove medalje je 16-godišnji Juraj Barčot, koji je s vremenom 1:57.54 osvojio broncu na 200 metara slobodno u svojoj, mlađe juniorskoj konkurenciji, dok je bio deveti u juniorskoj konkurenciji, a jedanaesti u seniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji.  

Na 1500 metara Đivo Damić je bio četvrti u seniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji, a Juraj Barčot četvrti u mlađe juniorskoj konkurenciji, sedmi u juniorskoj i osmi u mlađe seniorskoj konkurenciji. Đivo Damić je pak bio sedmi u seniorskoj konkurenciji. 15-godišnji Roko Zvone zauzeo je sedmo mjesto na 200 metara mješovito u mlađe juniorskoj konkurenciji, sedmi je bio i 15-godišnji Vlaho Nenadić na 200 slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji, dok je 16-godišnja Antonia Šurković na 50 leptir bila deseta u juniorskoj konkurenciji. 

Nakon prvog dana prvenstva, koje traje do nedjelja, 1. kolovoza, Jugovi plivači su treći po uspješnosti u konkurenciji trideset i jednog kluba (zagrebačka Mladost je prva u konkurenciji plivača, a Dubrava druga), dok  su Jugove plivcačice na 17. mjestu (tri zagrebačka kluba na vrhu – Mladost uvjerljiva, druga Dubrava, a treći ZPK).

25. travanj 2024 02:56