StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKA MALONOGOMETNA REPREZENTACIJA

Jest Dubrovčanin, ali nije Maro, već Dario, koji je tako još više podigao letvicu na kojoj piše: Najbolji strijelac mini ‘Vatrenih‘ svih vremena!

Piše Tonči Vlašić
18. studenog 2021. - 10:22

Čekali smo prvu vijest, dočekali je na stranici slovenskog nogometnog saveza, domaćina utakmice, a tu je pisalo: Slovenija – Hrvatska 3:3, a za konačni rezultat strijelac za Hrvatsku Đuraš u 36. minuti.

I dalje tako stoji, ali na stranici Hrvatskog nogometnog saveza je poslije osvanulo: 3:3 Marinović (36.). Minuta ista, strijelac je iz Dubrovnika, i to je točno, ali nije Maro, već Dario, koji je tako još više podigao letvicu na kojoj piše: najbolji strijelac mini 'Vatrenih' svih vremena.

image
Domaćin je prvi objavio rezultat i izvještaj s utakmice, ali nije Đuraš pogodio za konačnih 3:3, već Marinović

Hrvatska i Slovenija su u 24 sata odigrali dvije prijateljske utakmice, obje reprezentacije su počele pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u siječnju 2022. godine, koje se održava u Nizozemskoj. Igralo se prvo u Sutlinskim vrelima, a zatim u Brežicama. Naši su na domaćem terenu slavili sa 4:0, a u Sloveniji bez pobjednika.

U prvoj utakmici se istaknuo treći Dubrovčanin u reprezentaciji, vratar Zoran Primić, u obje utakmice je igrao i Marinović, Đuraš je propustio prvu, ali ne i drugu utakmicu. Marinović je na kraju bio strijelac jednog od sedam pogodaka Hrvatske protiv Slovenije u dvije utakmice.

Novo okupljanje mini 'Vatreni' bi trebali imati idući mjesec. Plan je ići u Finsku desetak dana te trenirati i igrati protiv domaćina, također sudionika Eura, koje počinje 19. siječnja 2022. godine. Naši dva dana poslije otvaranja igraju u Amsterdamu protiv Poljske prvu utakmicu u skupini u kojoj su još Rusija i Slovačka. Ukupno je 16 reprezentacija na Euru. Naših nije bilo na velikom natjecanju od Eura u Beogradu 2016. godine, bio je to treći uzastopniu Euro na kojem su nastupili, a ukupno peti. Najveći uspjeh su mini 'Vatreni' ostvarili 2012. kad je prvenstvo bilo u Splitu i Zagrebu. Pamtimo ga po četvrtom mjestu i činjenici da je Dario Marinović bio srebrna kopačka Eura. 

EURO 2022.

Skupina 'A': Nizozemska, Srbija, Ukrajina, Portugal; skupina B: Kazahstan, Italija, Slovenija, Finska; skupina C: Rusija, Poljska, Slovačka, Hrvatska; skupina D: Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina.

19. travanj 2024 23:04