StoryEditorOCM
OstaloSVI U GOSPINO POLJE

Izračunali smo koliko je utakmica odigrao Hrvoje Cvjetković u dresu Squarea, kapetan, koji je plakao 2014., sad kaže: ‘Ne mogu se sjetiti ovakve situacije!‘

Piše Tonči Vlašić
29. veljače 2024. - 17:34

Hrvoje Cvjetković je kapetan i rekorder Squarea. Ovo drugo još tamo od 23. travnja 2021. i druge utakmice četvrtfinala doigravanja za prvaka protiv Olmissuma u Gospinom polju. Tad je po 318. put zaigrao za dubrovački klub, te poslao Bartula Vukojevića u povijest.

– Ne mogu se sjetiti ovakve situacije, dva kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva, a mi na prvom mjestu te odlučujemo sami. Stvarno možemo biti više nego zadovoljni s ovom sezonom, ali sad tek slijedi najvažniji dio. Prvo završnica Kupa, zatim zadnja dva kola lige pa doigravanje za prvaka – prvo će kapetan Squarea o aktualnom trenutku.

Zatim o onom prvom što ih čeka. Završnici Kupa Hrvatske, koja se od 1. do 4. ožujka igra u domu ‘crveno plavih‘, Gospinom polju. U vitrinama dubrovačkog kluba je samo jedan trofej, i to onaj iz Kupa osvojen 1998. godine.

- Stvara li to pritisak? Da, ali pozitivan. Naše ambicije se znaju. Borba za oba trofeja i kad dođete ovako blizu pritisak svakako postoji, ali to je nešto normalno s čime se moramo nositi. Nakon deset godina imamo priliku pred domaćom publikom napasti kup.

image

Hrvoje Cvjetković, kapetan Squarea

Tonči Vlašić/

Zadatak već na prvu im je težak. Novo vrijeme je odlična momčad. Prije deset godina su u četvrtfinalu ‘crveno plavi‘ imali za suparnika Grobnik, člana nižeg ranga, te su bez većih problema, pobjeda 5:1, izborili polufinale u kojem su dobili prvog favorita, zagrebački Nacional, ali u finalu nisu uspjeli svladati Splita. Poraz 3:4..

FINAL 8 KUPA HRVATSKE

Stanoinvest Futsal Pula, branitelj naslova, prvi je na ispitu. Igra protiv sastava iz Slavonskog Broda, Broda 035, drugoligaša. To prvo četvrtfinale počinje u 12.50 sati. Potom Futsal Dinamo, aktualni prvak, brani ulogu favorita protiv drugoligaša Novog Marofa (15.15), a nakon toga dva ogleda ‘južnjaka’. Prvoligaš Olmissum i drugoligaš Šibenik 1983. su suparnici od 17.45, a na kraju, od 20.15 sati, jedini prvoligaški kup ogled u petak, 1. ožujka: Square ili Novo vrijeme.

Prije nego krene derbi četvrtfinala održat će se ždrijeb polufinala, tko će igrati u subotu, 2. ožujka, od 16.30 sati, a tko od 19.30 sati? Finale je u ponedjeljak, 4. ožujka, od 19.15 sati.

Sve utakmice izravno prenosi Max Sport 1 televizija. Ulaznica za čitav turnir, svih sedam utakmica, prodaje se po cijeni od 20 eura.

Cvjetković pamtim tu završnicu Kupa 2014. po tome jer je zbog krive izmjene u polufinalu dobio drugi žuti karton, te je isključen, i nije mogao dan poslije igrat u Gospinom polju finale.

- Plakao sam zbog toga. Teško mi je i danas kad se toga sjetim. Inače, najviše sam se nadao trofeju uoči Final foura Kupa Hrvatske 2019. u Slavonskom Brodu, ali izgubili smo polufinale na penale od Uspinjače Gimke, a vodili smo do pet minuta prije kraja s dva razlike... – rekao je Cvjetković u velikom razgovoru za Dubrovački vjesnik kad je postao rekorder Sqauarea.

Da ne zaboravimo – Cvjetkoviću je utakmica s Vrgorcem u petak u Gospinom polju, pobjeda 1:0, bila 385. utakmica u dresu Squarea!

Četvrtfinale Kupa Square - Novo vrijeme je posljednja utakmica prvog dana, u petak, 1. ožujka. Počinje u 20.15 sati.

image

Trenutak kad kapetan ‘guši‘ suigrače od sreće

Tonči Vlašić/
01. svibanj 2024 08:28