StoryEditorOCM
OstaloU SUSRET DOIGRAVANJU ZA MALONOGOMETNOG PRVAKA

Ivica Gvozden o 2001. godini: ‘Uf, još se trese okvir gola na splitskim Gripama… Centimetri su nas dijelili od naslova‘

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2024. - 20:59

Čeka Square početak doigravanja, a nikad ga nije čekao s najboljom startnom pozicijom. Nikad prvi u ligaškom dijelu prvenstva. Najbolja pozicija do danas, s koje je krenuo u doigravanje, bila je druga u sezoni 2018./19. kad je u četvrtfinalu preskočio Splita, ali u polufinalu izgubio od Vrgorca te ništa od drugog finala doigravanja. Hoće li uspjeti ovaj put? Želja nije samo finale, želja je naslov prvaka!

Osijek je bio osmi u ligi, i on je suparnik u četvrtfinalu doigravanja. Igra se na dvije pobjede, u polufinalu i finalu na tri. Prva četvrtfinala je u petak, 22. ožujka, u 18.30 sati u Gospinom polju. Druga u Osijeku, u četvrtak, 28. ožujka. Kad je eventualna majstorica?  Nadaju se u Gospinom polju kako se neće igrati, kako će u dva koraka izboriti polufinale, ali ističu: Nije bilo lako ove sezone protiv Osijeka (3:2 u Gospinom polju, 4:4 u Osijeku).

Prođe li Square, u polufinalu će na boljeg iz ogleda Olmissum – Novo vrijeme. U drugom dijelu ždrijeba su Stanoinvest Futsal Pula – Crnica i Futsal Dinamo – Torcida.

image

Ivica Gvozden dok je bio trener Squarea

Tonči Vlašić/

Prvi put su ‘crveno plavi‘ igrali u doigravanju u sezoni 2000./01. kad su i ostvarili najveći uspjeh. Tad su bile dvije skupine, sjeverna i južna, po četiri najbolja su išla u doigravanje. Square treći u južnoj skupini u četvrtfinalu je izbacio Sokole iz Samobora, u polufinalu Croatiju iz Perkovića, te igrao finale protiv Splita. Poraz u Gospinom polju 1:3, uzvrat na Gripama. Pri rezultatu 4:3 za Square slobodan udarac, pobjeda 5:3 je donosila naslov. Mario Raguž je zatresao okvir gola, Dean Delevski je čekao loptu na stativi.

- Uf, još se trese okvir gola na splitskim Gripama… Centimetri su nas dijelili od naslova - reći će nekadašnji igrač Squarea, reprezentativac, Ivica Gvozden. Osvojio je Kup Hrvatske 1998. godine. Bio je trener kad se Square u proljeće 2013. godine vratio u najveći rang iz kojeg je ispao u sezoni 2008./09., a danas pomaže klubu.   

Ukupno dvanaesti put Square igra doigravanje za prvaka. Pet puta je do sad zaustavljen u četvrtfinalu, isto toliko puta u polufinalu, te jednom u finalu.

29. travanj 2024 03:13