StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Iva Oberan u Tbilisiju kreće prva, dan poslije će Petrunjela Pavić, sad skupa s trenerom Mateom Semizom analiziraju suparnice

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2023. - 19:03

Iva Oberan će na tatami u subotu, drugog dana IJF-ovog Grand Slam turnira u Tbilisiju, a dan poslije će u akciju i Petrunjela Pavić. Obje su ždrijebom za suparnice dobile stare poznanice.

Nizozemka Joanne Van Lieshout se već tri puta borila protiv Ive, koja vodi u međusobnim ogledima s 2:1. Judašica Župe dubrovačke, koja drži 23. mjesto svjetske rang liste u kategoriji do 63 kilograma, i kojoj se smiješi iduće godine nastup na Olimpijskim igrama u Parizu (to bi bilo sjajno), bila je bolja od Van Lieshout u Zagrebu 2021., te lani u zadnjem ‘sudaru’ u Abu Dhabiju, dok je Nizozemka, koja je na 21. mjestu, bila uspješnija između te dvije pobjede naše reprezentativke, i to u Portugalu.

Kategorija do 63 kilograma je najbrojnija - 37 judašica

- Po prijavama svi najbolji dolaze u Gruziju. Pokušat ću doći do samog kraja, odnosno do borbe za medalju i tako skupiti važne bodove. Ovo mi je ujedno i posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva koje se početkom svibnja održava u Dohi – rekla je Iva Oberan u najavi nastupa u Tbilisiju.

Pavić će se na startu kategorije do 78 kilograma boriti s 32-godišnjom Natalie Powell. Britanka je dva puta bila sudionica Olimpijskih igara, u Riju 2016. sedma, a u Tokiju 2021. bez plasmana. Ima broncu sa SP-a i tri bronce s EP-a, zatim zlato, te po četiri srebra i bronce s Grand Slam turnira...

Prošle godine su bile suparnice u Bakuu gdje je deset godina mlađa Pavić imala debi na jednom Grand Slamu. Uspješnija je bila Powell, inače 13. sa svjetske rang liste kategorije do 78 kilograma (judašica Dubrovnika 1966. je trenutno na 51. mjestu). Ukupno je 19 judašica u kategoriji.

Petak, prvi dan Grand Slam turnira u Tbilisiju, Oberan i Pavić su skupa s trenerom Mateom Semizom analizirale suparnice. Ukupno je šest hrvatskih judoka u Gruziji. U kategoriji do 100 kilograma imamo dvojicu judaša, članove splitskog Studenta, Zlatka Kumrića i Marka Kumrića, te dvije judašice u kategoriji preko 78 kilograma, Ivanu Maranić (Panda Zagreb) i Tinu Radić (Student Split).

25. travanj 2024 17:01