StoryEditorOCM
OstaloPOTVRĐENO

Hrvatski reprezentativac napušta Square, trofejni portugalski stručnjak ga je odveo na sjever Europe, a tamo ga čeka bitka s čarobnim Ricardinhom

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2024. - 16:42
Gooooool - 18. minuta - Marko Kuraja je pogodio za 1:0 vodstvo Squarea protiv Crnice u šesnaestini finala Kupa HrvatskeTonči Vlašić/

Napušta Marko Kuraja Square, te ide u Latviju. U RFS Futsal, klub koji je igrao u europskoj Ligi prvaka, koji je osvajao domaće trofeje, ali najvažniji je potekle sezone izgubio. Futsal Riga je bila bolja u finalnoj seriji, podigla veliki pokal, a za nju igra majstor malog nogometa, Ricardinho. Još uvijek je čudo kako igra, nema tko ne piše i sad kad se ističu njegove majstorije, čarolije na terenu, u malom prostoru: Tek mu je 38. godina.

I kad je Futsal Riga uzela krunu, čelni ljudi RFS Futsala smišljaju kako je vratiti. Doveli su za trenera bivšeg izbornika Portugala, deset godina je to bio, Orlanda Duartea, koji je okrenuo reprezentativca Squarea, ‘malog’ iz Župe, koji će, budući je postigao dogovor, tako opet van Lijepe naše.

Tko ne zna, Marko je mali nogomet počeo igrati sa 16 godina u Školi nogometa Malonogometnog kluba Square nakon što je veliki nogomet trenirao osam godina. Prvo je unatrag šest godina pola sezone proveo u Kataru. U sezoni 2020./21. igrao je u Italiji gdje je s Meta Cataniom bio doprvak, a što je tad bio najveći uspjeh u povijesti kluba.

Bio sezonu u Olmissumu s kojim je također bio doprvak Lijepe naše. Protekle sezone sa svojim Squareom nije uspio igrati niti jedno finale, i u kupu, i u prvenstvu, ‘crveno plavi’ su zaustavljeni u polufinalu. Gore, u Latviji, svjestan je, uspjeh će biti samo osvajanje domaćih trofeja jer njegov novi klub i Ricardinhova Futsal Riga su daleko, daleko, ispred ostalih.

Činjenica da igraju najelitnije europsko natjecanje potvrđuje o kakvim je klubovima riječ.

Povratak na Duartea. Već je radio u Latviji, te osvajao naslove. Posljednjih sezona je bio u Poljskoj gdje je bio prvak s Piast Gliwice. I tad je već trofejni portugalski stručnjak zvao Kuraju, a kad te zove takva veličina, onda je to i priznanje za 27-godišnjeg Župljanina, uz Mara Đuraša najboljeg strijelca Squarea.

- Dogovorili smo se za iduću sezonu – potvrdio je za Dubrovački vjesnik svoj odlazak u Latviju Kuraja, kojeg će RFS Futsal predstaviti početkom kolovoza. Potom će Župljanin se staviti na raspolaganje Marinku Mavroviću, hrvatskom izborniku. Kreću sredinom osmog mjeseca pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje je u Uzbekistanu sredinom rujna, a gdje naše u skupini čeka Tajland, Kuba i veliki Brazil. Nadamo se, potom još nekoliko protivnika, kako će naši igrati u završnici, te i nju pamtiti po pobjedama...

Nakon toga Kuraju u dresu RFS Futsala pod vodsztvom Duartea čeka bitka protiv Futsal Rige s čarobnim Ricardinhom.

17. lipanj 2024 17:32