StoryEditorOCM
OstaloSPORTSKI DOGAĐAJ DANA U GRADU

Evo ih opet, ali sad ne za bodove, prije 35 dana to nije bio najjači par 1. kola, a sad jest

Piše Tonči Vlašić
27. listopada 2023. - 10:40
Uoči prve utakmice četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske u sezoni 2022./23, Dubrovnik: Square - Crnica (Dragan Vuković, Žarko Luketin, Bruno Žilić, koji je u ljeto 2023. napustio redove šibenskog prvoligaša...)Tonči Vlašić

Square i Crnica su prije 35 dana bili u Gospinom polju suparnici u 1. kolu nove sezone u najvećem rangu, Supersport HMNL-i, a danas su na istom mjestu opet suparnici na startu, ali nove sezone u Kupu Hrvatske. U prvenstvu je bilo 4:0 za Square, koji je s tri pobjede i jednim neodlučenim rezultatom lider, dok je Crnica osma s pobjedom i tri poraza. Square je sezonu otvorio s tri pobjede, Crnica s tri poraza. Prošlo kolo: Torcida - Square 2:2, a Crnica - Uspinjača Gimka 5:3. 

Ne gleda se više u kupu uspješnost kad se sastavljaju parovi 1. kola, šesnaestine finala, već kako ispadne, kako se izvuče, te su se tako složila da prvoligaška para. Drugi je Uspinjača Gimka - Stanoinvest Futsal Pula. Jedna utakmica odlučuje, potom će se opet mješati kuglice...

Crnica je znala pobjeđivati u Gospinom polju, oba puta, kad je to uspjela, postigla je po šest pogodaka (3:6 i 2:6), bilo je jednom i bez pobjednika (3:3), pa u četrtfinalu doigravanju za prvaka prošle sezone 4:4 te su se trebali igrati produžetci u kojima je uspješniji bio Square, koji je, računajući i tu utakmicu, dobio zadnje četiri kod kuće protiv Crnice.

Kup Hrvatske je i dalje jedini trofej u vitrinama dubrovačkog kluba, a to je bilo prije 25 godina.

Utakmica šesnaestine finala malonogometnog Kupa Hrvatske Square - Crnica igra se ovog petka, 27. listopada, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 19 sati. 

28. svibanj 2024 17:09