StoryEditorOCM
OstaloTAEKWON-DO

Dvadeset i pet aduta dubrovačkog Sharka, Sanja Rosandić: ‘Želja je biti bolji nego 2021., a cilj je biti opet među tri najuspješnija kluba prvenstva‘

Piše Tonči Vlašić
9. ožujka 2022. - 14:05
Sedmorka koja je osvajala naslove za Taekwondo klub Sharks u 2021. godini - s lijeva na desno: Nina Vukanović, Tomislav Birimiša, Ana Vukanović, Karmen Tapalović, Maroje Capurso, Toni Mužević i Nikoleta PopovićTonči Vlašić

Kreće Taekwon-do klub Shark na državno. Zbog korone je zadnje održano krajem listopada, a kako je sad epidemiološka situacija bolja, državno se vratilo u svoj termin, kraj zime, početak proljeća.

- Idemo s 25 natjecatelja. Državno je ovaj put u Puli, u subotu – istaknula je trenerice Sanja Rosandić, koja je prije pet mjeseci skupa s Dariom Margetom podigla pokal na kraju prvenstva Hrvatske održanom u Slavonskom Brodu. Taekwon-do klub Shark je tad bio ekipno treći budući je na državnom za kadetkinje i kadete, juniorke i juniore, te seniorke i seniore u kategorijama borbe i forme osvojio čak 42 medalje.

Kakva je to festa bila nakon prvenstva. Čak 11 zlatnih, 14 srebrnih i 17 brončanih medalja osvojili su dubrovački taekwondaši, te iako nisu imali predstavnika u seniorskoj konkurenciji, bili treći najuspješniji klub prvenstva!

Ukupno sedam natjecatelja dubrovačkog kluba je osvojilo naslov državnog prvaka. Nek' se ne zaboravi, prvaci su postali: Ana Vukanović, Nina Vukanović, Karmen Tapalović, Toni Mužević, Tomislav Birimiša, Maroje Capurso i Nikoleta Popović s tim što su Nina, Karmen, Toni i Tomislav osvojili po dva zlata.

Godinu prije, 2020., nije bilo prvenstva. Zatim, dugo se nije moglo u dvoranu, ali trenirali su dubrovački taekwondaši na otvorenom, snalazi se kako su znali i umjeli.

- Najvažnije, nisu odustali, radili su naporno, dobro, a to potvrđuju rezultati zbog kojih smo uistinu ponosni. Presretni smo njih. Isplatio im se trud – rekla je nakon posljednjeg prvenstva Rosandić. Pamtimo te njene riječi, a sad, uoči novog prvenstva, koje je u Puli, trenerica Sharka je poželjela: Želja je biti bolji nego 2021., a cilj je biti opet među tri najuspješnija kluba prvenstva. 

U petak se kreće na put. Hoće li opet biti pjesma u autobusu Sharka nakon povratka s državnog prvenstva?

image
Nakon uspjeha na državnom 2021. godine Sharkovcima je čestitala u ime Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika
Tonči Vlašić

10. lipanj 2024 05:47