StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISAČI LIBERTAS MARINKOLORA BEZ GREŠKE

Dobili Split u Gospinom polju, čuli rezultat iz Zagreba, i razvukli osmijeh!

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2024. - 20:50

Skočili su ‘Pituri‘ od sreće, ne toliko igrači Libertas Marinkolora, koliko navijači nakon što su ove nedjelje bogatiji za jednu meč loptu više. Dobili su Splita, to je očekivano, pa i to što su to uspjeli bez izgubljenog seta, a dočekali su poraz prvog pratitelja, STK Zagreb, te sad imaju dvije pobjede više uoči puta u Zagreb i ogleda protiv njega.

Tko je to zaustavio STK Zagreb? Uspio je GSTK Zagreb, koji ima također dva poraza, a koji je do kraja sezone gost u Gospinom polju. Prevedeno, mogu ‘Pituri’ izgubiti kod STK Zagreb, ali ako dobiju ostale, prvaci su, četvrti put u nizu, a peti put ukupno. Međutim, ukoliko izgube od STK Zagreb tad je u igri za naslovom GSTK Zagreb, plus gostovanje kod StaRR-a, i zbog toga nitko nije odnio već šampanjac na hlađenje, ali mogao bi ako Miho Simović, Filip Čipin i Tomislav Japec pobjednički niz nastave kod STK Zagreb.

Libertas Marinkolor 14/0, STK Zagreb i GSTK Zagreb po 13/2, četvrti je varaždinski StaRR s 11/4, peta Pula ima 5/10... ‘Pituri’ još imaju šest ispita. STK Zagreb u gostima 16. ožujka, dan poslije Marathon u Zagrebu. Zatim 13. travnja GSTK Zagreb u Gospinom polju, a 14. travnja kod kuće protiv Pule, te zadnji krug, 27. travnja gost je StaRR-a u Varaždinu, a 28. travnja Gorice.

Kako je bilo protiv Splita? Čipin je dobio Lovru Kaleba 11:6, 11:3 i 11:4, Simović 11:4, 11:4 i 11:6 Roka Zorića, a Japec 11:8, 11:8 i 11:6 Marka Mlinara. Split, koji ima pet pobjeda, upisao je deveti poraz.

Lakše se diše u Gospinom polju uoči gostovanja kod STK Zagreb.  

09. svibanj 2024 09:56