StoryEditorOCM
OstaloPOVIJESNI USPJEH JUGOVOG PLIVAČA

Čeka se potvrda LEN-e: Jugov dragulj Mario Šurković sa štafetom Hrvatske isplivao europski juniorski rekord!

Piše Tonči Vlašić
14. studenog 2021. - 19:14

Pokušali su u subotu, malo im je nedostajalo, i kad je bilo tako, pala je odluka pokušati još jednom. Prijavili su opet nastup, te je trka za obaranje rekorda 'upala' opet u program 49. Međunarodnog plivačkog mitinga 'Mladost' na Savi. Ovaj put je raspored bio drugačiji. Prva je plivala Jana Pavalić (Olimp Zabok), zatim Lea Gerard (Mladost Zagreb), nakon toga Jere Hribar (Grdelin Split), te zadnji Jugaš Mario Šurković, koji je stavio točku na 'i' - 1:34.18 je vrijeme novog europskog rekorda mješovite štafete 4 puta 50 metara slobodno. 

- Stari rekord je bio 1:34.77 - istaknuo je Jugov trener Frane Ćirak.

Hrvatska je oborila europski rekord za 59 stotinki sekunde!

Naravno, u ovakvim slučajevima treba pričekati službenu potvrdu rezultata. Europska plivačka federacija zahtjeva doping kontrolu.

Sanja Jovanović je bila europska rekorderka u velikom, 50-metarskom bazenu, te svjetska rekorderka u malom, 25-metarskom bazenu. Paralimpijac Mihovil Španja je obarao također europske i svjetske rekorde u malim i velikim bazenima. Sad se čeka potvrda da se i uz ime još jednog člana Plivačkog kluba Jug u posljednje vrijeme upiše - europski rekorder!

image
Mario Šurković, plivač Juga i hrvatski reprezentativac
Tonči Vlašić
25. travanj 2024 08:06