StoryEditorOCM
OstaloLIJEPA NAŠA U ARENI

Barbara Matić europska prvakinja, Hrvatska ima dvije medalje, Iva Oberan zaustavljena u 2. kolu: ‘Razočarana sam i to jako!‘

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2024. - 21:30

Hrvatska ima europsku prvakinju u judu, ukupno dvije medalje nakon drugog dana Europskog seniorskog prvenstva, koje se održava u zagrebačkoj Areni. Splićanka Barbara Matić je zlatna u kategoriji do 70 kilograma u kojoj je broncu izborila Lara Cvjetko.

- Napokon! Napokon - prvo je što je rekla nakon finala Barbara Matić. Bila je dva puta svjetska prvakinja, a sad prvi put europska!

- Nemam riječi. Prekrasan osjećaj. Govorila sam i prije Zagreba da je moj cilj ove godine Pariz, ali opet. Dan je bio dobar, borba po borba, taktički pametno. Ja sam stvarno zadovoljna. Psihički je meni teže bilo polufinale nego finale. Prije finala sam ipak već bila ispunila očekivanja svoja, publike, sviju. U četvrtfinalu sam imala za mene uvijek jako neugodnu Hilde Jager. Meni jedna od najtežih suparnica, dok sam u polufinalu imala veliki pritisak. Grkinja je izuzetno jaka, ali odradila sam taktički jako dobro - naglasila je Matić.

Drugog dana EP-a nastupila je u kategoriji do 63 kilograma Iva Oberan, članica Župe dubrovačke, koja je na startu dobila Dankinju Helen Christensen nakon čega je poražena od Talijanke Savite Russo, koja je na kraju osvojila broncu, i to pobjedom protiv 22-godišnje hrvatske reprezentativke, Katarine Krišto, članice Dalmacijacementa.

- Ne znam baš puno što komentirati. Razočarana sam i to jako. Htjela sam ovdje doći do medalje, pred domaćom publikom, tu je i puno mojih navijača iz Dubrovnika. Dobro sam se osjećala od jutra, prvu borbu dobro odradila, a onda i drugu borbu dosta dobro počela, radila, a onda me jedna pogreška nažalost koštala. Razočarana sam i to jako - rekla je Iva.

image

Iva Oberan - ovaj put nije išlo

Gabriela Sabau/ijf/

U subotu, 27. rujna, na tatami će između ostalog dva aduta Judo kluba Dubrovnik 1966., Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma, te Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma.  

08. svibanj 2024 03:41