StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Barbara Janičić brončana na seniorskom Prvenstvu Hrvatske, Ratko Galjer: ‘Potvrdila je mjesto u reprezentaciji!’

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2023. - 21:59

Barbara Janičić je brončana na seniorskom prvenstvu Hrvatske, s dvije pobjede je stigla do polufinala u kojem je poražena od Jelene Buchberger, članice VG (Velika Gorica), koja je na kraju i osvojila naslov prvakinje.

Buchberger je na startu dobila Nikolinu Kabiček, također članicu Dubrovnika, a osim Janičić i Kabiček u glavnom turniru seniorskog prvenstva Hrvatske nastupila je i Mia Čerjan, koja je poražena na startu od Dore Dragičević iz VG, pete nositeljice prvenstva.

U ženskim parovima Čerjan i Kabiček su odmah na startu za suparnice dobile par Medvedgrada 1998., Doru Drvodelić i Katarinu Galenić, koje su na kraju osvojile zlato.

U mixu Čerjan je s Lukom Grubićem (Međimurje) izborila 2. kolo pobjedom protiv Kabiček, koja je nastupila s Marinom Marčinom iz Jadere, dok je poraz na startu upisala treća članica Dubrovnika u mješovitim parovima, Maris Guca, koja je igrala s Filipom Belom iz Međimurja.

Čerjan i Grubić su poraženi u četvrtfinalu. Janičić nije igrala parove. U muškoj konkurenciji boje Dubrovnika brano je Antonio Marunica, koji je zaustavljen u 1. kolu u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u muškim parovima ostao bez prilike ostvariti uspjeh jer se ozlijedio njegov suigrač, Luka Črep iz Međimurja.

- Barbara Janičić je osvajanjem trećeg mjesta potvrdila mjesto u reprezentaciji – istaknuo je Ratko Galjer, prvi čovjek dubrovačkog kluba, a ujedno i čelnik Hrvatskog badmintonskog saveza.

Po prvi je puta badmintonski turnir održan u zagrebačkom Agram Clubu i to u organizaciji HBS-a. Medvedgrad 1998. je osvojio četiri od pet mogućih naslova seniorskog prvaka, a jedino zlato koje im izmiče treći put zaredom osvojila je igračica koja je u polufinalu zaustavila Barbaru Janičić, Jelena Buchberger. 

09. svibanj 2024 07:20