StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Aria Daniel Dinata ispisao povijest Dubrovnika na seniorskom prvenstvu, i Barbara Janičić na pobjedničkom postolju

Piše Tonči Vlašić
5. veljače 2024. - 10:08

Zlato i broncu osvojili su članovi Badmintoskog kluba Dubrovnik na seniorskom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Donjoj Stubici. Aria Daniel Dinata je prvak Hrvatske, a Barbara Janičić treća.

- Oboje su bili prvi nositelji obzirom na ranking u proteklom period. Barbara je do polufinala odigrala bez greške, dok je, nažalost, u polufinalu izgubila tijesno u tri seta od kasnije pobjednice Jelene Buchberger, članice VG, koja je tako obranila naslov. Barbara je bila baš blizu ove godine, odigrala je odličan meč, ali je ipak malo nedostajalo da uhvati finale i borbu za zlato. Dinata je suvereno nadigrao sve protivnike. Do finala je stigao bez izgubljenog seta. U finalu je trema učinila svoje. Prvi set je odigrao u grču, s puno grešaka. Srećom, druga dva seta, koja su mu donijela titulu prvaka Hrvatske, besprijekorno te je na kraju ostvario uvjerljivu ponudu i našem klubu donio prvu povijesnu seniorsku titulu prvaka Hrvatske u muškom singlu – rekao je Ratko Galjer, čelnik dubrovačkog kluba. 

image

Ratko Galjer, čelnik dubrovačkog kluba i Hrvatskog badmintonskog saveza

Tonči Vlašić/

Aria Daniel, koji već za dva tjedna putuje u Ugandu, a nakon toga u Portugal, lovi bodove za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Veoma smo zadovoljni što Aria Daniel može nastupati kao hrvatski reprezentativac, te svojim rezultatima promovirati Hrvatsku u svijetu. Već više od godinu dana je u Hrvatskoj. Njegovim dolaskom napredovao je rad projekta Nacionalnog badmintonskog centra, što se vidi u rezultatima reprezentacije i mladih hrvatskih badmintonaša. Primjerice, u 2023. godini imamo pobjednike Europskog juniorskog kupa u mješovitim parovima, u ženskom singlu na drugom mjestu te u muškom singlu peto mjesto u čitavoj Europi – naglasio je Galjer, koji je ujedno predsjednik Hrvatskog badmintoskog saveza. 

Aria Daniel Diatra je u finalu svladao Filipa Špoljarića iz Medvedgrada 1998. s 18:21, 21:9 i 21:10.

08. svibanj 2024 11:23