StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Antun Bačić odlazi iz Hrvatske, poznat je klub u kojem Dubrovčanin nastavlja trenersku karijeru

Piše Tonči Vlašić
24. srpnja 2023. - 22:40

Javio se Antun Bačić nakon što se oglasio njegov novi klub. Dubrovčanin, dojučerašnji trener Squarea, aktualni pomoćnik izbornika mlade reprezentacije Hrvatske, novi je trener poljskog prvoligaša, BSF ABJ Powiat Bochnia.

32-godišnji Bačić,koji je zbog ozljede morao (pre)rano zaključiti igračku karijeru (Ombla, pa Squarea), trenersku je počeo u Squareu, na početku radeći s mlađim uzrastima. Potom je vodio prvu momčad ‘crveno plavih‘. Debi je imao u sezoni 2017./18., te bio na klupi dubrovačkog prvoligaša sve četvrtog kola drugog dijela lige sezone 2019./20.

Na njegovo mjesto je tad stigao Frane Despotović, a Bačić je iduće sezone preuzeo drugoligaša Splita, inače najtrofejniji hrvatski klub. Sezonu poslije, u ljeto 2021. godine, vratio se na klupu Squarea. Nakon završetka sezone 2022./23. Square i Bačić nisu dogovorili nastavak suradnje. 

Bačić sad sjeda na klupu poljskog kluba koji je prošle sezone prvi put igrao u najvećem rangu, koji je u svojoj debitantskoj sezoni među najboljima uspio izboriti ostanak. S Dubrovčaninom na klupi želja su mu naći se u gornjem domu prvenstvene tablice...

03. svibanj 2024 00:37