StoryEditorOCM
OstaloKONAVLJANIN SLAVI

Ante Delija prvo ‘počastio‘ desnim direktom Brazilca Matheusa Scheffela u drugoj rundi, a potom trenera i navijače zbog nove pobjede

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2022. - 06:58

Početkom druge runde Ante Delija je svog suparnika, Brazilca Matheusa Scheffela 'počastio' desnim direktom u bradu, sudac je nakon toga 'utrčao' te prekinuo borbu, i tu je priči bio kraj. Nakon toga mogao je 31-godišnji Konavljanin sjesti, te se počastiti skupa s trenerom Stipom Drvišem, nazdraviti novom uspjehu. Poslije su im se pridružili u slavlju u Arlingtonu, pokraj Dallasa, hrvatski navijači, koji su ga bodrili s tribina.

- Nije sad vrijeme za priču - poslao je poruku, snimio slavlje, te nastavio slaviti.

Najvažnije je rekao u 'kavezu', opravdao je ulogu favorita, ostvario svoju dvadesetu profesionalnu pobjedu u karijeri u svojoj dvadeset i petoj borbi, zaradio pet od mogućih šest bodova u prvom od dva kola, te baš lijepo, za pet, otvorio utrku za pojasom PPF-ovog teškaškog prvaka i nagradom od milijun dolara.

Početak borbe je bilo ispitivanje snaga, nakon dvije minute prvi je krenuo Delija, rušio je Brazilca, koji se obranio. Nastavak borbe nije bio na podu, a tad je Scheffel pokušao 'prodati' high kick. Međutim, ne da nije uspio, već je Delija imao sjajan odgovor. Brazilac je bio uzdrman. Istina, 'preživio' je te nastavio borbu. Ante je i dalje imao sve pod kontrolom, a kad je u drugoj rundi još jedan direkt završio u bradu Brazilca, znalo se kako je to kraj. Istina, sudac se nije odmah oglasio, te je Delija nastavio s napadima. Ali, nakon toga je sudac skočio, prekinuo borbu, Delija se popeo na ogradu, slavio, te pozdravljao navijače.

Nakon Delije su svoj zadatak u prvoj rundi riješili Renan Ferreira, Denis Goltsov i Bruno Cappelozza, potonji brani naslov, te imaju svih šest bodova, Delija jedan manje, a pobjedu je u 1. kolu ostvario još i Adam Fresh, koji je ostao bez bonusa. Dobio je suparnika sudačkom odlukom, te ima 3 boda. 

image

Poredak teške kategorije nakon 1. kola

Svih deset boraca teške kategorije čeka još jedna borba, nova prilika za novih šest bodova. Vrlo brzo će se znati tko će na koga u 2. kolu nakon kojeg će se složiti poredak. Četiri najbogatija bodovima će u polufinale. Delija je nakon prvog čina među četiri najbolja.

20. rujan 2024 18:34