StoryEditorOCM
OstaloAKVATLON

Ana Lučić osvojila nova dva naslova državne prvakinje, nitko ne pliva i ne trči bolje od 22-godišnje Dubrovkinje!

Piše Tonči Vlašić
21. srpnja 2023. - 11:35

Ana Lučić je ostvarila nove uspjehe. Bogatija je 22-godišnja Dubrovkinja za nova dva naslova prvaka Hrvatske. Slavila je na 4. Prvenstvu Hrvatske u sprintu akvatlonu i u standardnom akvatlonu. Dubrovkinja, koja nastupa u dresu Triatlon kluba Swibir, najbrže je odradila zadatak u i oko Biljskog jezera, doplivala i dotrčala do njih, a oni nisu nimalo laki.

U standardnom akvatlonu trebalo je istrčati 2500 metara, zatim otplivati kilometar, te nakon izlaska iz vode još jednom istrčati dva i pol kilometra. Sprint je upola kraći. Nakon 500 metara plivanja 2500 metara trčanja.

U obje discipline najveća konkurentica Lučić bila je Željka Šaban Miličić. U standardnom akvatlonu Dubrovkinja je bila brža osam, a u sprintu jedanaest sekundi od iskusnije natjecateljice, koja joj je ujedno trenerica u zagrebačkom klubu. Ostale natjecateljice su se morale zadovoljiti borbom za broncu (Ana Potlaček, koja je bila treća u sprintu s 19 sekundi zaostatka za prvakinjom, članica je zagrebačkog Maksimira. Inače, pet najbojih je bilo unutar jedne minute, dok je u standardnom akvatlonu treća bila Ivana Grandoša iz osječkog Tri-tima s 58 sekundi zaostatka za Dubrovkinjom).

KORČULANKA PETA I SEDMA

Na državno nastupila je i Korčulanka Karmen Fabris, Kapekašica, bivša članica Triatlon kluba Dubrovnik, a koja je sad u Puli.

Fabris je bila peta u standardnom akvatlonu, a sedma u sprint akvatlonu. 

image

Ana Lučić na triatlonu na zagrebačkom Jarunu

Tonči Vlašić/

Ana je dugogodišnja članica Plivačkog kluba Jug, punih trinaest godina je branila boje dubrovačkog kluba. Nakon toga je nastavila plivati, ali i trčati, i ne samo to, već i voziti biciklu, te nastupa i na triatlon natjecanjima. U početku je branila boje Triatlon kluba Dubrovnik, a kad je školovanje nastavila u Zagrebu, članica je Swibira.

Za koga god nastupa, niže uspjehe!

30. travanj 2024 18:24