StoryEditorOCM
NogometZAGRIJAVANJE |

TRI DANA NAKON PORAZA - POBJEDA ‘Čestitali‘ Zmaju povratak u trećeligaško društvo nakon tri godine tricom u mreži!

Piše Tonči Vlašić
26. srpnja 2020. - 00:26
Tri dana nakon 2:1 poraza u Lapadu od Neretve u prvoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone u južnoj skupini Treće hrvatske lige, koja bi trebala krenuti zadnji vikend u kolovozu, GOŠK Dubrovnik 1919. je u drugoj pripremnoj utakmici s 3:1 dobio u Makarskoj domaći Zmaj, povratnika u trećeligaško društvo.

Baldo Cicijelj, Anel Topuzović i Grga Štimac su bili strijelci za momčad trenera Milana Petrovića, koja će u srijedu, 29. srpnja, u nastavku priprema, gostovati u Metkoviću te se po drugi put u sedam dana ogledati s Neretvom. Nakon toga, 1. kolovoza, ide u Blato gdje je čeka pripremna utakmica protiv BŠK Zmaj. Već se zna kako će 9. kolovoza dočekati makarski Zmaj, a 12. kolovoza Župu dubrovačku. Nakon toga je 16. kolovoza čeka prva službena utakmica: za plasman u finale Županijskog kupa borit će se na svom terenu protiv BŠK Zmaj.

Treća hrvatska liga – jug u sezoni 2020./21. brojat će dva kluba više – 18. Zbog prekida sezone 2019./20., a prekinuta je nakon trećeg proljetnog kola od ukupno petnaest, odlučeno je kako nitko ne ispada. Na kraju je sinjski  Junak, lider u trenutku prekida, igrao kvalifikacije za veći rang i uspio izboriti nastup u Drugoj hrvatskoj ligi, te je u trećeligaško društvo ušao makarski Zmaj, koji je bio treći u Županijskoj ligi Splitsko-dalmatinske županije, ali za razliku od drugih ima uvjete i za veći rang. Ranije, zahvaljujući uspjehu, novi članovi Treće HNL - jug su postali OSK iz Otoka, prvak Županijske lige Splitsko-dalmatinske, te Hrvatski vitez Posedarje, prvak Županijske lige Zadarske.

Među 18 trećeligaša u južnoj skupini u sezoni 2020./21. bit će petorka iz Dubrovačko-neretvanske županije: GOŠK Dubrovnik 1919., BŠK Zmaj (Blato), Neretvanac (Opuzen), Neretva (Metković) i Jadran Luka Ploče.

Dubrovački trećeligaš je objavio kako ima dvojicu novih igrača: prvi je Josip Listar, koji je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas, potom igrao za mlađe uzraste Rijeke i Hrvatskog dragovoljca, a drugi je Gojko Korać, junior Zrinjskog. 
25. travanj 2024 14:40