StoryEditorOCM
NogometISTRIA YOUTH CUP

Pokal podigao PAOK, a razbio ga Hajduk, koji je turnir zaključio bez poraza. Oba Dubrovčanina pogađala, te Metkovac

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2024. - 17:50

Dubrovčani Toni Ruso i Paulo Maslać, te Metkovac Tino Krešić su sa splitskim Hajdukom treći na Istria Youth Cupu 2024. godine. 

Krovna organizacija hrvatskog nogometa, Hrvatski nogometni savez, koja je preuzela organizaciju već tradicionalno kvalitetnog turnira, uvela je novost – na njemu će nastupati aktualni pionirski prvaci Hrvatske i pobjednici Kupa Hrvatske. Prvak Gorica je bila u skupini s Juventusom, Genkom i LA Galaxy, a Hajduk, koji je u sezoni 2023./24. osvojio Kup, našao se u skupini u kojoj su još bili Brøndby, PAOK i Red Bul Salzburg.

Nakon četiri utakmice u četiri dana Hajduk je pod vodstvom Frane Lojića nastup u Medulinu zaključio bez poraza. U skupini je ostvario pobjedu i dva remija, a u utakmici za treće mjesto je bio uspješan boljim izvođenjem penala. 

image

Frane Lojić, Paulo Maslać i Toni Ruso

Na startu turnira odigrao je 1:1 protiv Brondbyja (Mate Katuša je u 55. minuti anulirao prednost Danaca, koji su poveli u 17. minuti), potom je s 3:0 nadigrao PAOK (Ivano Slavka u 9., Toni Ruso u 50., te Duje Ćukušić u 66. minuti), a u zadnjem, 3. kolu, odigrao bez pogodaka protiv Red Bull Salzburga. Budući da je PAOK dobio Red Bull Salzburg i Brondby, on je kao pobjednik skupine izborio finale, a splitski sastav, kao drugi, igrao protiv drugog iz druge skupine, Genka, za treće mjesto. Nije bilo pogodaka u utakmici za broncu nakon 70 minuta igre, te su o pobjedniku odlučivali penali, a tu je uspješniji bio Hajduk. 

Ruso je bio prvi izvođač penala. Vratara je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu. Za 2:1 pogodio je Krešić, prizemnim udarcem poslao je loptu u desnu stranu gola Genka. U trećoj seriji udarac Ćukušića je obranio vratar Genka. Nakon toga Hajduk bez greške. U četvrtoj seriji precizan je Karlo Matko, a suparnik je promašio. U petoj seriji je pogodio Marko Paštar, u prvoj dodatnoj seriji siguran je bio Maslać, a u drugoj dodatnoj seriji Frane Alujević. Zatim je Genk zatresao gredu, te su Hajdukovci mogli slaviti.  

image

Tino Krešić (desno) slavi osvajanje pionirskog Kupa Hrvatske 2024. godine

Robert Matić/hajduk/

Na Istria Youth Cupu 2024. boje Hajduka su branili Josip Pandurić, Roko Burger, Duje Slatina, Slaven Malić, Marko Paštar, Ante Šimović, Marin Modrić, Duje Ćukušić, Karlo Matko,Toni Ruso, Ivor Pjević, Ivano Slavka, Mate Katuša, Frane Alujević, Nick Thomas Scott, Toma Čuić, Tino Krešić, Paulo Maslać, Marino Ruščić, Denis Palaminski, Marino Gudelj i Ante Taslak.

Turnir je osvojio PAOK, koji je u finalu nadigrao LA Galaxy s 4:1, a kojeg je Hajduk nadigrao u skupini.

- PAOK-a smo baš razbili. Odigrali sjajnu utakmicu – naglasio je Lojić, Splićanin, rođen 8. listopada 1985. godine, koji je u igračkoj karijeri dvadeset i dva puta nastupio za Hajduk od čega četiri puta u sezoni 2004./05. kad su ‘Bili‘ osvojili zadnji put naslov prvaka Hrvatske.

Pamti se kako je prije neki dan Hajduk pod njegovim vodstvom na startu Frendly Cupa za igrače rođene 2009. godina, najjačeg europskog natjecanja za uzrast kadeta, odigrao u Madridu protiv Reala 0:0. Uskoro ga u skupini čekaju ogledi protiv Juventusa, Bayer Leverkusena...

18. listopad 2024 18:15