StoryEditorOCM
NogometDRUGA LIGA SREDIŠTA SPLIT

Mali Konavljani napravili 17:0 usred Splita, polovičan učinak NA Libertas, ONK Metković uzeo sve, Pločanima 7 od 9 bodova, Župi bod u gostima

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2022. - 22:11

Počelo je natjecanje i u skupini ‘B‘ Druge lige Središta Split mlađih pionira i pionira u kojima nastupa osam klubova, a od kojih je pet iz Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko neretvanskog: ONK Metković, Neretvanac, Jadran Luka Ploče, Nogometna akademija Libertas i Nogometna akademija Konavle pod imenom Konavljanin.

U 1. kolu u uzrastu mlađih pionira Nogometna akademija Libertas je kod kuće poražena od Croatije iz Zmijavaca s 3:0, ONK Metković je sa 6:0 na svom terenu nadigrao Imotski, Nogometna akademija Konavle je sa čak 8:0 slavila u Splitu protiv Dalmatinca, dok je u Pločama domaćin, Jadran Luka Ploče s 4:2 svladao Neretvanac.

Šest igrača se upisalo u listu strijelaca za ONK Metković (Ivica Nikolić, Patrik Krstičević, Matej Boras, Matija Limov, Luka Grmoja i Noa Antonini), za Nogometnu akademiju Konavle (Konavljanin) po dva puta su mrežu Dalmatinca tresli Vlaho Drobac, Lucijan Žanetić i Pero Drašković , a po jednom Borna Pulić i Mato Drobac, dok su u Pločama domaći poveli pogotkom Matije Medaka. Neretvanac je preokrenuo pogocima Ante Sršena i Petra Bubala. Jadran Luka Ploče je izjednačio drugi pogotkom Matije Medaka, potom je mrežu Opuzenaca pogodio Nikola Pranjić, te za konačnih 4:2 Ante Žderić.

U uzrastu pionira Nogometna akademija Libertas je bila uspješnija od Croatije iz Zmijavaca u Gospinom polju, i to rezultatom 3:1 (strijelci Kristijan Stjepović, Roko Majdandžić i Kenan Podojak), dok je Nogometna akademija Konavle s čak 9:0 bila uspješna kod splitskog Dalmatinca (Bruno Čupić, Ante Krilanović i Marin Miličić su bili dvostruki strijelci, a po jedan pogodak su postigli Leon Katić, Baldo Dobrašin i Luka Klaić). Imotski nije imao dovoljan broj igrača za početi utakmicu u Metkoviću, dok se u Pločama nije igralo između pionira Jadran Luka Ploče i Neretvanca.

U 2. kolu mlađih pionira i pionira Pločani idu u Zmijavce, NA Konavle dočekuje na Grudi Neretvanca, a u Kuparima će se ogledati NA Libertas i ONK Metković.

Jadran Luka Ploče nastupa u sve četiri kategorije u Drugoj ligi Središta Split, dok Župa dubrovačka igra u Drugoj ligi s kadetima i juniorima, a u Prvoj ligi s mlađim pionirima i pionirima.

U uzrastu kadeta Jadran Luka Ploče je odigrao na svom terenu 2:2 protiv GOŠK-a iz Kaštel Gomilice (strijelci Roko Dugandžić i Roko Batinović), a Župa dubrovačka odigrala u Vranjicu 1:1 protiv Sloge Mravince. Pogodak za Župu dubrovačku postigao je Petar Čović

Juniori pločanskog kluba su s 4:0 dobili vršnjake GOŠK-a (KG) pogocima Filipa Muse, Roka Vulikića, te dvostrukog strijelca Ante Glavine, dok su juniori Župe dubrovačke poraženi 6:0 kod Sloge.

U 2. kolu Druge lige kadeta i juniora u Čibači će se ogledat Župa dubrovačka i Jadran Luka Ploče. 

26. svibanj 2024 16:30