StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI U ROTTERDAMU

Hrvatska priželjkuje da pokal podigne naše čudo od igrača, koji, možda, večeras pleše posljednji ples u dresu ‘Vatrenih’!

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2023. - 10:13
Luka Modrić slavi s ostalima pobjedu protiv Nizozemske u polufinalu UEFA Liga nacija, te plasman u finaleJohn Thys/Afp

FINAL FOUR UEFA LIGA NACIJE

Polufinala, srijeda, 14. lipnja, Rotterdam: Nizozemska - Hrvatska 2:4, četvrtak, 15. lipnja, Enschede: Španjolska - Italija 2:1

Nedjelja, 18. lipnja, 15 sati, utakmica za treće mjesto, Enschede: Nizozemska - Italija, 20.45 sati, finale, Rotterdam: Hrvatska - Španjolska

Dosadašnji pobjednici Lige nacija, 2019. godine: Portugal, 2021. godine: Francuska

Stigao je kao vatrogasac, igrače upoznao na aerodromu, i s njima krenuo u završnicu kvalifikacija. Uspio je s njima izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Danas, šest godina poslije, imamo pod njegovom dirigentskom palicom najbolju sportsku hrvatsku momčad svih vremena. Srebro i bronca sa svjetskih prvenstava, a danas igramo finale UEFA Lige nacija.

Zlatko Dalić, nekoć defanzivni veznjak, potom trener, te od 2017. Izbornik, doveo je po drugi put Hrvatsku do borbe za zlato. Preko Francuske se nije moglo u Moskvi 2018., hoće li protiv Španjolske u Rotterdamu?

Luka Modrić ili Rodri? Vječni mladić protiv igrača koji je prije osam dana odlučio pogotkom finale Lige prvaka, razveselio u Istanbulu Manchester City, a rastužio Inter i našeg Marcela Brozovića, koji je s trakom u ruci priželjkivao podići pobjednički pokal. Sad Hrvatska priželjkuje da to napravi naše čudo od igrača, koji, možda, večeras pleše posljednji ples u dresu ‘Vatrenih’. Počeo ga je 1. ožujka 2006. godine u Baselu protiv Argentine u utakmici u kojoj je Messi postigao svoj prvi pogodak za ‘Gaučose’. Hrvatska je dobila Argentinu 3:2. Povijesna utakmica!

Nakon utakmice protekle srijede, podno tribina De Kuipa u Rotterdamu, Nizozemci su nam čestitali na pobjedi, ‘zapjevali’ o Modriću, Brozoviću, Mateu Kovačiću i Ivanu Perišiću. Nasmijali smo ih kako naši nisu tako sjajni kako oni pričaju, već su takvi jer oni, Nizozemska, nažalost, nemaju obranu.

Na trenutak su nas pogledali, a onda skupa s nama razvukli osmijeh. Gdje ćeš reć kako obrana na čelu s Van Dijkom ne valja. Da, ali takvu sjajnu obranu naši slome četiri puta. Španjolci u najavi finala UEFA Lige nacija podsjećaju kako ima još jedan sjajan hrvatski igrač, ali se oprostio od dresa reprezentacije – Ivan Rakitić.

Rodri to zna. I on plješće ‘Vatrenima’, koji bi trebali na De Kuipu imati večeras još brojniju podršku svojih navijača nego su imali u srijedu u polufinalu protiv domaćina kad je 15.000 pjevalo od prve do zadnje minute.

Na ulicama Rotterdama večer prije finala već su stotine navijača u dresu hrvatske reprezentacije. Prognoze su kako će ih biti više od 20.000 tisuća na tribinama! Netko kaže i 25.000!

image

Slavlje hrvatskih navijača u Rotterdamu nakon pobjede u polufinalu protiv Nizozemske

Ante Cizmic/Cropix
06. srpanj 2024 21:00