StoryEditorOCM
NogometDRUGA HRVATSKA LIGA |

DUBROVČANIN PRESELIO U VEĆI RANG Vlaho Skaramuca, novo ime u svlačionici hit momčadi Druge HNL: ‘Vjerujem kako ću imati priliku‘

Piše Tonči Vlašić
13. kolovoza 2020. - 15:51
Vlaho zna dosta s loptom. Kreativan je igrač. Dobro trči. Radi za momčad. Zahvalan je igrač. Voli trenirati. I na utakmicama, kao i na treningu, daje sve od sebe. Bio je naš standardan igrač protekle dvije sezone. Vjerujem kako će se iskazati i u novom klubu - rekao je Milan Petrović, trener GOŠK Dubrovnika 1919., o Vlahu Skaramuci, svom dojučerašnjem zadnjem veznom. Skaramucu smo 'uhvatili' kad je sa svojim novim klubom, Croatijom iz Zmijavaca, krenuo prema glavnom gradu.

Klub iz Zmijavaca, hit prošlogodišnje sezone Druge hrvatske lige, koja je prekinuta zbog pandemije, krenuo je prema igralištu u Sigetu gdje sutra, u petak, 14. kolovoza, igra protiv domaćeg Hrvatskog dragovoljca utakmicu 1. kola nove drugoligaške sezone.

- Atmosfera je odlična. Suigrači također - prvi su dojmovi 22-godišnjeg Skaramuce nakon što je iznenada preselio u redove kluba koji je u trenutku prekida sezone 2019./20. bio drugi, te imao pravo nastupa u kvalifikacijama za popunu Prve hrvatske lige, ali je od toga odustao. Skaramuca je pripreme novu sezonu počeo s GOŠK Dubrovnikom 1919. na lapadskom travnjaku.  Razmišljao u tom trenutku o trećem razredu HNL-a...

- Šteta što Dubrovnik nema klub u većem rangu, nažalost, nema cijela naša županija, a svatko želi napredovat - priča Vlaho, koji je karijeru počeo u mlađim uzrastima GOŠK-a. Prvi trener mu je bio Marino Beletić. Potom Josip Papić. NIje mu prvi put kako je napustio rodni grad.

- Prvi put sam išao 2013. godine. Tad u mlađe uzraste RNK Split, kluba čija je prva momčad tad igrala u Prvoj ligi, te u Europi. Igrao sam u početku za kadete, zatim za juniore u najvećem rangu - priča Vlaho.

RNK Split u ljeto 2017. nije dobio licencu za igranje u Prvoj ligi, ali ni u drugoj, te je preselio među trećeligaše. Vlaho je tad zaigrao za prvu momčad.

- Taman sam završavao juniorski staž kad je klub iz Prve preselio u Treću ligu, i tad sam, na početku sezone 2017./18. u južnoj skupini Treće hrvatske lige imao debi za prvu momčad. Zaigrao sam u prvih jedanaest od 1. kola. Trener nam je bio Ivan Pudar.

image
Vlahon Skaramuca je bio standardni član prve postave GOŠK Dubrovnika 1919. (gornji red, četvrti s lijeva)

image
Vlaho Skaramuca (GOŠK Dubrovnik 1919.) protiv Neretvanca


Potom se vratio u Dubrovnik, te igrao za GOŠK Dubrovnik 1919. u istom rangu, Trećoj hrvatskoj ligi jug. Dubrovački klub je prije neki dan uz vijest kako odlazi u veći rang, u Croatiju iz Zmijavaca, iznio podatak kako je u dresu prve momčadi GOŠK Dubrovnika 1919. odigrao 56 utakmica i postigao 4 pogotka.

Skaramuca je od neki dan pod paskom trenera Saše Glavaša, bivšeg igrača Imotskog, Zadra, Širokog Brijega, Hajduka, koji je odmah nakon igračke počeo trenersku karijeru. Bio je između ostalih u stožeru U18 reprezentaciji Hrvatske, pomoćnik prve momčadi Hajduka, radio u Mađarskoj te Indiji, a Croatiju je preuzeo ovo ljeto. 

- Među kandidatima sam za nastup protiv Hrvatskog dragovoljca. Iskreno, ne očekujem kako ću početi utakmicu. Tek sam stigao. Dva dana nakon utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca čeka nas polufinale Županijskog kupa u Kaštel Gomilici protiv domaćeg GOŠK-a. Vjerujem kako ću imati priliku te kako ću je iskoristiti - rekao je Dubrovčanin, koji je bio biran u momčad kola Treće hrvatske lige – jug.

S obzirom na kojoj poziciji igra ne čudi tko mu je igrački uzor.

- Luka Modrić, koji igra za ekipu, koji je podređen ekipi, koji ne igra za sebe - istaknuo je Dubrovčanin u Drugoj HNL.

image
Vlaho Skaramuca u dresu GOŠK Dubrovnika 1919. protiv Zadra
25. travanj 2024 18:52