StoryEditorOCM
NogometDrama potresa hrvatski nogomet

Hajduk objavio cjelovite snimke iz VAR sobe, traže očitovanje Kustića i Marića

Piše dv
27. veljače 2024. - 14:17

Hajduk je u 15 sati na svojoj platformi HDTV održao izvanredne vijesti povodom VAR snimki s utakmice u Varaždinu koje su procurile u javnost.

Velika sudačka afera potresa hrvatski nogometni prostor. Sramotna razina komunikacije VAR sobe i glavnog suca Frana Jovića tijekom utakmice Varaždina i Hajduka iscurila je u javnost koja sada traži konkretne poteze. Mora li predsjednik Komisije Bruno Marić odgovarati i podnijeti ostavku?

Uz sramotnu komunikaciju i sporan način donošenja odluka te curenje informacija jasno je da ne može stati na ovome. Hajduk je od 15 sati održao izvanredne vijesti na HDTV-u.

Prvo je prikazana snimka iz 41. minute, nakon gola  Varaždina kojemu je prethodilo povlačejne Livaje na sredini terena. Komunikacija VAR sobe i suca Frana Jovića je bila jako kaotična, uz puno psovki, na kraju je donesena odluka da gol vrijedi zbog obostranog povlačenja, donosi Slobodna Dalmacija

Puštena je i komunikacija suca s VAR sobom u 61. minuti kada je igrač Varaždina igrao rukom. "Pukštas mu drži ruku na leđima i zato dolazi do igranja rukom, nema tu ništa", govori se sucu Joviću iz VAR sobe. Jović je odgovorio VAR sobi, "ako je ruka j*biga, zovite me da gledam", ipak iz VAR sobe je dobio poruku da igranje rukom nije bilo kažnjivo.

Pregledavao se i poništen gol Hajduka. Jović je spominjao da je cijeli sustav pao i da će pregled gola trajati dugo: "Ne vidimo tu ništa", spominje VAR sudac Joviću. Nakon toga ponovno se obraća glavnom sucu i govori: ‘Fran, zaleđe je". Pregled se nastavio, VAR suci i dalje nisu bili sigurni u svoju odluku, nije im bilo jasno ni koji dio tijela gledati za kojeg igrača.

Potom su na vijestima prikazani upiti Hajduka Brunu Mariću i Marijanu Kustiću o VAR odlukama i snimkama koje su procurile u javnost, čime su vijesti zaključene.

image

Priopćenje Hajduka Brunu Mariću

Screenshot Hdtv

- Poštovani g. Kustić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe s utakmice 24. kola SuperSport HNL Varaždin - Hajduk. Primite na znanje da smo zatražili službeno očitovanje predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a g. Bruna Marića te od Vas očekujemo s obzirom na nejedinstvenost Komisije u prethodnim kolima i očigledne nepravilnosti koje mogu utjecati na regularnost natjecanja, da poduzmete radnje koje su u Vašoj ovlasti kao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza - stoji u očitovanju predsjedniku HNS-a

 

Hajduk najavio izvanredno obraćanje javnosti, ovo je trenutak odluke

27. travanj 2024 04:03