StoryEditorOCM
NogometBILI SU BILI |

DAVOR ŠUKER ČESTITAO LUKŠI JAKOBUŠIĆU Novi predsjednik najavio čistku nakon poraza u Puli, tko odlazi, a tko dolazi?

Piše Tonči Vlašić
1. studenog 2020. - 20:43
Đino Kralj, predsjednik Zajednice sportova Općine Konavle i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza nakon kampa HNS-a u ljeto 2020. u Čilipima
Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, poželio je novom predsjedniku Uprave Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, Lukši Jakobušiću, dobar početak na novoj funkciji.
 
- Čestitam Lukši Jakobušiću na imenovanju na čelno mjesto Hajduka. Njegovo iskustvo gospodarstvenika i dugogodišnjeg sportskog djelatnika ukazuju da će uspješno voditi klub, vjerujem da će Hajduk s njim na čelu biti financijski stabilan i u natjecateljskom smislu konkurentan najboljim hrvatskim momčadima. Drago mi je da je gospodin Jakobušić u svom inauguracijskom obraćanju javnosti nagovijestio dobru suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Poljud 17. studenoga biti domaćin hrvatskoj reprezentaciji u susretu Lige nacija s Portugalom. Želim mu puno sreće i uspjeha u radu, a vrata Hrvatskog nogometnog saveza uvijek su mu otvorena za konstruktivan razgovor i suradnju - poručio je Davor Šuker u brzojavu, koji je poslan na adresu splitskog kluba - objavio je na svojim stranicama Hrvatski nogometni savez. 

Podsjetnik, Jakobušić je u na svom predstavljanju nakon što je izabran za predsjednika Hajduka rekao:

- Mi nemamo drugu državu. Hajduk će dat tehničku pomoć i podršku reprezentaciju da igra na Poljudu. Ne sada nego kad god bude trebalo, oko toga nema nikakve dvojbe. Ali to ne znači da ćemo piti i jesti s njima. Taj odnos s HNS-om, tu treba spustit tenzije. Nismo mi najpametniji i najidealniji, a oni pogotovo. Mi brinemo o Hajduku, ali ako postoje osobe koje imaju pravomoćne presude onda oni tu moraju nešto napraviti... Svi su za to, ali drugima idemo na živce i samo se mi zalažemo za to. Nije tamo mjesto ni nepravomoćnima, tamo mora biti nulta tolerancija. Ako imamo dvostruka mjerila, onda ćemo izać iz HNS-a, nećemo igrat ni prvenstvo ni kup. Želio bih da imamo ljude u institucijama Hrvatskog nogometnog saveza. Ali iskreno, nemamo tu koga stavit. Ili su se ljudi udaljili od Hajduka ili se ne žele suprostavljat. Nije dobro da osluškujemo što kaže ulica hoćemo li prodat Jaira u Dinamo. Volio bih da imamo dopredsjednika u Hrvatskog nogometnog saveza, netko mora bit gore. Moramo se izboriti za prava svih klubova, a kako ne osvajamo onda nam je lakše imati nekog neprijatelja. Mi ćemo se prvo baviti sobom, a kada sebe složimo onda će se i to složit. Kada dobijemo jedinstvo na Poljudu idemo dalje, širimo se do Solina pa idemo dalje... Neće više govorit da ulica vodi klub kad to osjete – rekao je prije dva dana Jakobušić čiji je mandat počeo prvenstvenim porazom u Puli od Istre 1:0 zbog čega se sad uvelike piše kako će novi predsjednik smijeniti tri čelna čovjeka struke, Marija Stanića, Ivana Kepčije i Harija Vukasa, a šuška se kako bi novi trener trebao biti Slovenac Matjaž Kek, bivši trener Rijeke, a danas aktualni izbornik Slovenije.

image
Lukša Jakobušić dok je bio čelnik Vaterpolskog kluba Jug foto: Tonči Vlašić


Hajduk je s 10 bodova tek na šestom mjestu u konkurenciji deset sastava. Posljednji Varaždin ima samo tri boda manje od splitskog sastava, dok vodeći Dinamo ima već 23 boda...
27. travanj 2024 11:35