StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLCI UPRAVO OBJAVILI

Velika bomba! Hezonja napustio Real i potpisao za Barcelonu! Postaje jedan od najplaćeniji košarkaša Europe

Piše Tonči Vlašić
14. lipnja 2024. - 15:25

Mario Hezonja napušta Real Madrid. Potpisao je za Barcelonu - objavili su španjolski mediji. Marca, dnevni list, tvrdi: Potpisao je na četiri godine. Nakon što se nije uspio dogovoriti s Realom, vraća se u klub u kojem je bio od 2012. do 2015. godine. 

Katalonski Mundo javlja: Hezonja potpisuje ugovor na pet godina i postat će jedan od najplaćenijih europskih košarkaša s plaćom od oko tri milijuna eura neto. 

Hezonja je prije dva dana osvojio naslov prvaka Španjolske s Realom s kojim je ove sezone uzeo sva tri domaća trofeja, i španjolski superkup, i Kup kralja, a sezonu prije, španjolski superkup, te naslov prvaka Europe. Prije točno 10 godina danas 29-godišnji Dubrovčanin je bio prvak s Barcelonom, iz koje je 2015. godine otišao u NBA ligu gdje je proveo pet sezona. 

image

Predstavljanje - Mario Hezonja na velikom semaforu uoči njegove prve NBA utakmice, 28. listopada 2015. godine

Tonči Vlašić/
image

Mario Hezonja u svom NBA debiju, 28. listopada 2015. u dresu Orlanda protiv Washingtona

Tonči Vlašić/

Prve tri je proveo u Orlandu, jednu u New Yorku, te zadnju u Portlandu. Potom se vratio u Europu, zaigrao za Panathinaikos s kojim je osvojio u Grčkoj duplu krunu. Nakon toga otišao u Unics Kazan iz kojeg je u ljeto 2023. godine stigao u Real Madrid. 

Hezonja je ponikao u Košarkaškom klubu Dubrovnik, potom otišao u Trnsko, igrao za Zagreb nakon čega je 2012. godine otišao u Barcelonu. Prvo je igrao za B ekipu, zatim u sezoni 2013./14. za prvu momčad...

Hezonja je debi na velikom natjecanju za Hrvatsku imao 2014. godine na SP-u Španjolskoj, 2015. godine prvi put igrao na Eurobasketu, zatim 2016. godine nastupio na Olimpijskim igrama u Riju...

image

Mario Hezonja (Hrvatska) protiv Portorika u Splitu

Tonči Vlašić/
image

Mario Hezonja (Hrvatska) i Lauri Markkanen (Finska)

Tonči Vlašić/
image

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala, sezona 2023./24.)

Tonči Vlašić/
14. lipanj 2024 15:38