StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA (ž) |

RAGUSA NASTAVILA NIZ, I NE SAMO RAGUSA Počeo je baš protiv Splita, tog 23. ožujka 2019. godine...

Piše Tonči Vlašić
18. studenog 2020. - 17:33
Nova pobjeda Raguse. U zaostaloj utakmici svladala je Split u Gospinom polju sa 67:48.

Ana Vrsaljko
je prva pogodila na utakmici, taman na isteku prve minute za vodstvo Raguse 2:0, potom vrlo brzo i drugi put, te 20-ak sekundi poslije još jednom (6:0). Između drugog i trećeg ubačaja Vrsaljko, Split je promašio oba slobodna bacanja. Carmen Miloglav je tricom podigla vodstvo Raguse na 9:0. Nakon toga, dvije i pol minute od početka utakmice, prvi ubačaj Splita.

Već u prvoj minuti, i prije prvog ubačaja Vrsaljko, bilo je jasno kako ni Split neće zaustaviti niz pobjeda Raguse, kako će dubrovačka ekipa upisati 23. uzastopnu ligašku pobjedu, kako će i dalje zadnji prvenstveni neuspjeh biti onaj od 16. ožujka 2019. godine kad je poražena u Zagrebu od Trešnjevke 2009. sa 69:54.

Nakon toga poraza, sedam dana poslije, 23. ožujka 2019., baš protiv Splita, ali na Gripama, Ragusa je počela svoj niz, koji traje, i traje...

Trenerica Raguse Cvetana Matić je utakmicu protiv Splita otvorila s petorkom Katarina Čagalj, Carmen Miloglav, Romana Stojanović, Iva Todorić i Ana Vrsaljko. Međutim, već u 8. minuti u igru je ušla i 16-godišnja Tea Ivanišević, te prvo pogodila oba slobodna bacanja, a zatim i zaključila kontru. Drugu četvrtinu zaigrala je Lucija Papić, potom Ani Putica, te u 6. minuti druge četvrtine Ella Majstorović. Uglavnom, mijenjala je Matić, koja je kraj utakmice zaključila na parketu s Teom Ivanišević, Ani Puticom, Karlom Raguž Lučić, Lucijom Papić i Ellom Majstorović.

image
Tea Ivanišević (Ragusa) - protiv Splita 8 koševa, 2 skoka, 1 ukradena lopta... foto: Tonči Vlašić


Na parketu dvije slavljenice, rođendan je blizankinjama Raguse, sestrama ex. Zarač, kapetanici Katarini Čagalj i Matei Beletić. Čagalj je ubacila dvije trice protiv Splita. Baš kao i 23. ožujka 2019. godine, te je i ona nastavila svoj niz – 23. utakmica u kojoj je pogodila najmanje jednu tricu.

image
Katarina Čagalj i Matea Beletić foto: Tonči Vlašić


Vrsaljko je protiv Splita bila jedina dvoznamenkasta u napadu – 26 koševa. Još tri igračice Raguse su imale dvoznamenkast učinak, Stojanović i Todorić u skokovima (Stojanović 13, a Todorić 11), a Carmen Miloglav u asistencijama (12). Stojanović je postigla 9 koševa, Todorić i Ivanišević po 8, Čagalj 6, Miloglav 5, Putica 3, te Papić 2. Još je igrala Marija Pocrnjić, koja je u pobjedu ugradila 3 skoka, asistenciju i 2 osvojene lopte.

image
Ana Vrsaljko (Ragusa) - 26 koševa protiv Splita foto: Tonči Vlašić


Ragusa, koja u južnoj skupini Prve hrvatske lige ima čistih 5/0 ove sezone, za četiri dana, u nedjelju, 22. studenog, dočekuje Šibenik
25. travanj 2024 22:32