StoryEditorOCM
KošarkaFOTO USPOMENA |

RAGUSA ČESTITALA SVOJOJ KAPETANICI Jubilej Katarine Čagalj (ex. Zarač) protiv Šibenika - 200 Hvala!

Piše Tonči Vlašić
23. studenog 2020. - 11:23
Košarkašice Raguse pobjeđuju, više od 600 dana traje njihov niz nepobjedivosti u najvećem rangu. Zadnji prvenstveni poraz doživjele su 16. ožujka 2019. godine u Zagrebu od Trešnjevke, a sedam dana poslije, 23. ožujka, dobile su Split na Gripama, i tad je krenulo...

Jučer su dobile Šibenik u Gospinom polju, ostvarile dvadeset i četvrtu pobjedu u nizu u prvenstvu, te već nakon prvog kola drugog dijela natjecanja u južnoj skupini mogu početi razmišljati o drugom dijelu sezone, Ligi za prvaka.

Katarina Čagalj, ex. Zarač, kapetanica Raguse, pred kraj prve četvrtine utakmice sa Šibenikom digla se na šut, gađala tricu i pogodila, te je i ona nastavila svoj niz, koji se poklapa s nizom njezine ekipe. Od utakmice na splitskim Gripama 23. ožujka 2019. u svakoj prvenstvenoj utakmici postigla je po najmanje jednu tricu, u većini slučajeva i više od jedne. Tako je bilo i jučer protiv Šibenika. Katarina svaku tricu, kao i njezina sestra blizankinja, Matea Beletić, posvećuju svom prerano preminulom bratu Andru, malonogometašu Squarea i hrvatskom reprezentativcu. 

Kapetanica neće utakmicu sa Šibenikom pamtiti samo po nastavku oba niza, već i po činjenici kako je to bila njezina dvjestota utakmica u dresu prve ekipe Raguse. Prvu je odigrala prije više od deset godina, u trenutku kad je klub zbog lošeg poslovanja ostao bez kompletne prve ekipe, te kad je Zdravko Kitin, koji se tad vratio na klupu Raguse, odlučio igrati s kadetkinjama među kojima je bila i tad 15-godišnja Katarina Zarač.

Eto, tih dana 2009. kad je Katarina prvi put zaigrala za prvu ekipu, Ragusa je bila u rasulu, a sad s njom 'puca' na naslov prvaka Hrvatske, kao i na drugi trofej, onaj pobjednika Kupa 'Ružice Meglaj Rimac', prve trofeje u klupskoj povijesti.

Povodom njezine 200-te utakmice za prvu ekipu predsjednik Raguse Tomislav Tabak je kapetanicu nagradio cvijećem, poklonom, te majicom s natpisom: Katarina Čagalj – 200 Hvala!

image
Predsjednik Raguse Tomislav Tabak je uručio cvijeće, prigodan poklon te majicu '200 hvala!' kapetanici Katarini Čagalj (ex. Zarač) foto: Tonči Vlašić

 
20. travanj 2024 08:36