StoryEditorOCM
KošarkaDRES S DRŽAVNIM GRBOM |

OPET POZIV IZBORNIKA STIGAO NA ADRESU DUBROVAČKOG KLUBA Ni seniorska reprezentacija Hrvatske ne može bez Raguse

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2021. - 14:37
Carmen Miloglav je šutirala u finalu Kupa 'Ružice Meglaj Rimac'. Ragusa je dobila Šibenik na splitskim GripamaTonči Vlašić

Gledali ste utakmice košarkašica Raguse, Carmen Miloglav i Iva Todorić su lokomotive, vuču sve, i čine sve boljima. Najnoviji je primjer Tea Ivanišević, mlada igračica koja je odlaskom iskusne Ane Vrsaljko 'bačena u vatru', pod koš. Miloglav i Todorić navuku na sebe i njenog čuvara, a kad se to dogodi, ide lopta kod Tee, koja potom svoj zadatak obavi uspješno, na zadovoljstvo cijele ekipe.

Miloglav i Todorić su uvijek blizu 'triple double' učinka. Uglavnom, bez njih se ne može, kao ni bez Romane Stojanović. Koliko samo posla napravi Romana! Nema tih rubrika u statistici iz kojih se može iščitati sav njezin doprinos.

Ragusa je osvajač duple krune prošle sezone, mlađi uzrasti dubrovačkog kluba su također bili uspješni, dvije mlađe uzrasne kategorije su također prvakinje Hrvatske. Ne čudi što svi izbornici okreću broj Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, a svaki poziv je novo priznanje svima u dubrovačkom klubu.

Ella Majstorović je ovo ljeto igrala za kadetsku, naravno, nećemo zaboravit ni Anu Hakličku u dresu U20 reprezentacije Hrvatske bez obzira što sad nije članica dubrovačkog kluba, već kako je nastavila školovanje u SAD-u, tako i igra s one strane Atlantika. Tu je i priznanje Almi Majstorović, koja je postala izbornica U14 reprezentacije Hrvatske, a sad je (opet) na popisu izbornika seniorske reprezentacije 30-godišnja Carmen Miloglav, igračica koja je u tri države osvajala trofeje, Španjolskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj.

Hrvatsku seniorsku reprezentaciju čekaju kvalifikacije za Eurobasket 2023. godine.

18. travanj 2024 12:13