StoryEditorOCM
KošarkaIPAK SE IGRA |

NASTAVLJA PRVENSTVO I DRUGI RAZRED Dubrovniku stigao novi igrač, a stiže mu Zapruđe na Svetog Nikolu

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2020. - 16:54
Košarkaši Dubrovnika će utakmicu protiv Zapruđa igrati već u nedjelju, 6. prosinca, od 16 sati u Gospinom polju. Da, i košarkaški drugoligaši su dobili – naknadno - zeleno svjetlo za nastavak natjecanja, kao što je odlučeno za nogometne drugoligaše, te nogometne juniore najvećeg ranga.

Podsjetnik, nakon što je Vlade RH priopisala prošli tjedan kako se obustavljaju sva sportska natjecanja i treninzi osim za seniorske sastave, koji nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, oglasio se i Hrvatski košarkaški savez te je objavio na svojoj službenoj stranici kako će od 28. studenog do 21. prosinca, period za koji vrijedi odluka Vlade RH, samo seniorske ekipe klubova najvećeg ranga, a to su HT Premijer liga (košarkaši) i Premijer ženska liga (košarkašice), održavati treninge i igrati utakmice, naravno bez gledatelja uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, dok sve ostale seniorske ekipe to ne mogu, kao ni sve ekipe mlađih dobnih kategorija.

- Vrlo brzo nakon te odluke dobili smo informaciju kako ćemo i mi, klubovi drugog ranga, nastaviti s natjecanjem. Sad imamo i potvrdu. Sve je u našem rasporedu pomaknutu za sedam dana. Sa Zapruđem smo trebali igrati u nedjelju, 29. prosinca, a sad igramo u nedjelju, 6. prosinca – portvrdio je Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik uz vijest kako će u nastavak natjecanja Dubrovnik ući s novim igračem.

- Pristupio nam je Roko Galić iz Splita. Igra na poziciji bek-krilo, ima 23 godine i visok je 197 centimetara. Nastupao je za Split, a zadnje dvije sezone za Zabok – istaknuo je Kunce, te potvrdio kako Dubrovnik ne može računati na Stipu Čubrića.

image
Stipe Čubrić u dresu Dubrovnika u kup utakmici protiv Ribola Kaštela u Gospinom polju foto: Tonči Vlašič


Podsjetnik, Čubrić je uoči početka sezone stigao u Gospino polje. Riječ je o 27-godišnjem organizatoru igre, koji je nastupao za Dubravu u najvećem rangu. Na početku prošle sezone se ozljedio. Koljeno je bilo problem. Nažalost, ozljedio se ponovno na početku ove sezone, odigraio samo kup utakmicu protiv Ribola Kaštela.

Galić je košarku počeo igrati u Trilju, a kad je imao 14 godina njegova obitelj se preselila u Split te je košarku nastavio igrati na Gripama. Sa 17 godina je otišao u Cedevitu, ali nije dobio priliku. Vratio se u Split, ali u Splitu nije dobio pravu priliku, dok je zapažen bio igrajući za Ribola Kaštelu. U ljeto 2018. postao je član Zaboka, te uvelike doprinio plasmanu kluba u doigravanje za prvaka. Galić ima pravo nastupa za Dubrovnik već protiv Zapruđa. 

image
Roko Galić u dresu Zaboka foto: kkzabok.hr


Podsjetnik, Dubrovnik je u prvenstvu na učinku 3/2. Sa 109:76 je svladao Kvarner 2010. u Gospinom polju, a nakon toga izubio kod kuće 93:89 od Jazina. Potom je dobio Ribola Kaštela u gostima 75:67 te kod kuće Sesvete sa 75:70. U zadnjem nastupu poraz u Zagrebu od lidera, Cedevite Junior sa 101:83.

POREDAK PRVE HRVATSKE LIGE (M)
1. Cedevita Junior ima 6/0, 2. Jazine 5/2, 3. Dinamo Zagreb 5/0, 4. Bosco 4/1, 5. Ribiola Kaštela 3/4, 6. Dubrovnik 3/2, 7. Samobor 2/4, 8. Pula 1981. 2/4, 9. Zapruđe 2/4, 10. Omiš ČT 2/4, 11. Sesvete 1/6, 12. Kvarner 2010. 1/5.
23. travanj 2024 23:46