StoryEditorOCM
KošarkaKVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Luka Dončić promašio tricu za plus 29 protiv Novog Zelanda, Hrvatska neće u polufinalu na Giannisa Antetokounmpoa

Piše Tonči Vlašić
4. srpnja 2024. - 18:37

Sloveniji je trebala pobjeda s 29 koševa razlike protiv Novog Zelanda za prvo mjesto u skupini, i imala je na kraju napad za to, ali Luka Dončić, koji je ostvario ‘triple double‘ (36 koševa, 11 skokova i 10 asistencija), nije pogodio tricu sa zvukom sirene, te je ostalo plus 26 (104:78). Slovenska zvijezda opet je loše šutirala trice. Protiv nas u 1. kolu 0/9, a sad 3/12, pogodio je iz igre 9 od 25 šuteva, te 15 od 18 slobodnih bacanja... U tom zadnjem napadu Slovenije za tricu je šutirao i Gregor Hrovat.

Hrvatska je tako prva u skupini, Slovenija druga, a Novi Zeland treći, te je za njega san - nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu završen. Ništa od toga. Večeras još igraju Grčka i Egipat. Čuda u sportu su moguća, ali da će Egipat razbiti Grčku i uzet joj prvo mjesto u skupini (Egipat bi za to trebao pobjedu od 20 i više razlike. Kad već računamo, treba znati kako Egiptu pobjeda s 2, pa do 19 razlike, donosi drugo mjesto i polufinale).

Ako se ne dogodi to čudo, te Grčka ostvari novu pobjedu, potvrdi prvo mjesto u skupini, naši će u subotu za finale igrati protiv drugog iz te skupine, to će u tom slučaju biti Dominikanska Republika, koja je dobila Egipat, a izgubila od Grčke, a u drugom polufinalu ogledat če se Giannis Antetokounmpo i Luka Dončić. 

Samo će pobjednik turnira u Pireju vidjeti Pariz.

04. srpanj 2024 22:15