StoryEditorOCM
KošarkaTREĆI DUBROVČANIN U POVIJESTI REAL MADRIDA

Kraljevski klub, desetorostruki europski prvak, potvrdio: Mario Hezonja je napokon naš!

Piše Tonči Vlašić
21. srpnja 2022. - 13:13

Real Madrid je potvrdio kako je postigao ugovor s Mariom Hezonjom, 27-godišnjim Dubrovčaninom, krilom koji ima NBA iskustvo (Orlando, New York i Portland), te euroligaško (Barcelona, Panathinaikos i Unics).

- Iduće dvije sezone Hezonja je naš član - oglasila se kancelarija kraljevskog kluba, aktualnog europskog doprvaka, a desetorostrukog prvaka Europe. Hezonja je prošao lječnički pregled. Nakon toga je stavio potpis na ugovor.

Ante Tomić je u siječnju 2010. godine postao prvi Dubrovčanin u povijesti kraljevskog kluba, Domagoj Proleta je s juniorima Real Madrida osvojio Euroligu (generacija Luke Dončića). Hezonja treći Dubrovčanin u kraljevskom klubu, drugi u prvom sastavu. 

Karijeru je Mario počeo u Košarkaškom klubu Dubrovnik (prvo mlađi uzrasti, trener Pero Jejina, debi s 15 godina u prepunom Gospinom polju protiv Cibone za prvu momčad kad je dubrovački klub bio prvoligaš, a trener Darko Kunce). Potom je odjenuo žuti dres Zagreba, s juniorima kluba iz Trnskog osvojio Euroligu (Dario Šarić i on sjajni), nastupao i za prvu momčad, a onda 2012. otišao u Barcelonu iz koje je 2015. krenuo u NBA ligu...

Kadetski prvak Europe s Hrvatskom, brončani na Svjetskom juniorskom prvenstvu, debi s 19 godina za A reprezentaciju na velikom natjecanju (SP-u u Španjolskoj 2014. godine - izbornik Jasmin Repeša).

U dresu Barcelone je odigrao 64 utakmice u Endesa ligi, debi za prvu momčad Blaugrane imao je s 18 godina i dva mjeseca, već s 19 godina je u najjačoj europskoj ligi ubacivao 20 i više koševa, igrajući skupa s Tomićem u sezoni 2013./14. osvojio naslov prvaka Španjiolske.

U Europu se vratio početkom 2021. godine, s Panathinaikosom osvojio duplu krunu, prvenstvo i kup Grčke, prošle sezone bio prvo ime ruskog Unicsa

28. travanj 2024 09:02