StoryEditorOCM
KošarkaFINALA U DUBROVNIKU, GOSPINO POLJE I(LI) GRUŽ

Hoće li 24. svibnja 2024. godine biti kao što je bilo 9. svibnja 2023. godine?

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2024. - 11:10
Carmen Miloglav (Ragusa), Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje), Lina Strilić (Ragusa), Hannes Daube (Jug Adriatic osiguranje)Tonči Vlašić/Cropix/

Košarkašice Raguse i vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja love ovog petka, 24. svibnja, izjednačenje u finalnim serijama za prvaka protiv zagrebačke Trešnjevke 2009. odnosno splitskog Jadrana. U obje serije su suparnici dubrovačkih klubova bili broj jedan u ligaškom dijelu. U oba finala dubrovački klubovi su ti koji su trofejniji. 

U oba finala se igra na tri pobjede. Ragusa, koja brani naslov, nema pravo na poraz u Gospinom polju jer je finalna serija košarkašica stigla do četvrte utakmice, a Trešnjevka 2009. je dobila obje kod kuće, te vodi s 2:1 i na korak je do svog prvog naslova prvaka. Iza vaterpolista je tek jedna utakmica finala. Splitski Jadran je poput Trešnjevke 2009. obranio domaći teren, te vodi s 1:0.

Utakmica u Gospinom polju počinje u 18 sati. Izravan prijenos je na HKS TV, a snimku će prikazati Sportska televizija, dok HTV na svom drugom programu izravno prenosi utakmicu iz Gruža, koja počinje u 19 sati. 

Prošle godine također su se poklapale finalne utakmice košarkašica i vaterpolista, te su opet ljubitelji sporta morali birati gdje će, u Gospino polje ili u Gruž. Tako je i ove godine, a i suparnici su u oba finala, košarkašica i vaterpolista, bili isti.

Prošle godine je taj dan bio 9. svibnja. I bio je uspješan za dubrovačke klubova. Ragusa je u Gospinom polju dobila i treću protiv Trešnjevke 2009., bila super uvjerljiva (78:48) te s 3:0 u finalu osvojila po treći put naslov prvakinja, dok je Jug Adriatic osiguranje uvjerljivom 13:6 pobjedom u Gružu izjednačio na 2:2, izborio majstoricu finala protiv Jadrana u Splitu, ali u njoj, koja je odigrana 17. svibnja, nije uspio doći do pobjede te tako obraniti naslov.

16. lipanj 2024 22:07