StoryEditorOCM

BLAZERSI SU USPJELI Lillard ubacio 51, Anthony skočio na 15. mjesto najboljih strijelaca lige svih vremena, ruke je dao i Hezonja...

Piše Tonči Vlašić
10. kolovoza 2020. - 08:56
Portland Trail Blazersi je sačuvao deveto mjesto. Dobio je Philadelphiju 76ers sa 124:121. Damian Lillard je ubacio 51 koš, Carmelo Anthony 20 (sad je 15. najbolji strijelac svih vremena NBA-a s 26.411 koševa, preskočio je dvojicu, Johna Havliceka s 26.395 i Paula Piercea 26.397 koševa), zatim CJ McCollum je postigao 16, Jusuf Nurkić 15, a Mario Hezonja za 26 minuta na parketu 12 koševa pogodivši 5 od 10 šuteva iz igre od čega dvije trice iz pet pokušaja, imao je sedam skokova (podijelio je naslov najboljeg skakača momčadi), te dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Philadelphia je bila lišena dvojice All Star igrača. Zbog problema s koljenom nije igrao Ben Simmons, dok se Joel Embiid ozljedio sredinom prve četvrtine.

image
https://twitter.com/trailblazers


Portland dvije utakmice prije kraja ima 33 pobjede, kao i osmi Memphis, koji je poražen od Toronta sa 108:99. Prvi pratitelji Lilarda i ekipe su San Antonio i Phoneix, koji imaju dvije pobjede manje, i koji su još u igri za doigravanjem...

Blazerse čeka za dva dana sedmoplasirani Dallas, koji je osigurao doigravanje na Zapadu, te na kraju Brooklyn, koji je to isto uspio na Istoku. Nakon toga bi, nekako je to najbliže, trebali u nove (dodatne) bitke s Memphisom za osmu poziciju na Zapadu, posljednju koja vodi u doigravanje za prvaka. Samo je pitanje tko će biti osmi nakon preostale dvije utakmice nastavka sezone iza zatvorenih vrata, a tko deveti (osmom protiv devetog treba jedna pobjeda u dvije utakmice, a deveti mora dobiti obje za uskočiti na mjesto osmog i igrati doigravanje).

Osmog čekaju u četvrtfinalu doigravanja Lakersi, koji su već odigurali 'jedinicu' na Zapadu
22. travanj 2024 21:51