StoryEditorOCM
KošarkaIZA ZATVORENIH VRATA |

BLAZERSI DOBILI MEMPHIS U PRODUŽETKU Hezonja i ekipa ostali u igri za doigravanjem za NBA prvaka

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2020. - 07:39
Mario Hezonja je sa svojim Portland Trail Blazersima dobio Memphis sa 140:135 u produžetku prve utakmice nastavka sezone nakon prekida zbog koronavirusa koji je potrajao više od četiri mjeseca, te je ostao na životu u utrci za istim i doigravanjem za prvaka. Naime, Blazersi su neobičan nastavak ligaškog dijela sezone dočekali s tri pobjede manje od Memphisa, koji drži posljednju osmu poziciju u doigravanju.

Blazersi ukoliko i ne uspiju preteći Memhis u ukupno osam utakmica, koliko će svaka momčad iza zatvorenih vrata u Orlandu odigrati do doigravanja, imat će novu priliku ukoliko zadrže deveto mjesto, a osmi Memphis ne bude imao više od četiri pobjede od njih. U tom slučaju će se igrati play-in. Blazersi tad moraju dobiti obje utakmice pretkola doigravanja protiv Memphisa, kojem za zadržati osmo mjesto treba jedna pobjeda. Naravno, Blazersi nisu jedina momčad koja napada Memphis, i koja sebe vidi u play-inu.

CJ McCollum je predvodio Blazerse protiv Memphisa s 33 koša, Damian Lillard je ubacio 29 koševa uz devet asistencija, a Carmelo Anthony, istaknuo se u završnici utakmice, 21 koš. Centar Jusuf Nurkić, povratnik nakon loma noge u ožujku 2019., u uspjeh Portlanda ugradio je 18 koševa, 9 skokova, 5 asistencija i 6 blokada!

Mario Hezonja je odlično počeo utakmicu kad je ušao prvi put pred kraj prve četvrtine. Ubacio je do poluvremena 8 koševa bez promašaja iz igre (2/2, slobodna bacanja 3/4), ali je u nastavku promašio sva tri šuta, točnije, jedno polaganje (prodor), te dva šuta. Utakmicu je zaključio s 8 koševa, 4 skoka, 2 osvojene i 2 izgubljene lopte, te 3 asistencije. Proveo je na parketu 23 minute. Stoji kako je Portland bio uspješniji od Memphisa 5 razlike dok je bio na parketu.

Portland je u drugoj četvrtini otišao na plus 12 (54:42), u trećoj do plus 13 (73:60), ali je pred kraj treće četvrtine gubio s 11 razlike (94:85). Početkom četvrte opet je poveo (98:96), ali vrlo brzo bio na minus 9 (103:112). Na kraju vodio s 119:118, te 124:122, ali se nakon 124:124 igrao produžetak, koji je otvorio sa čak 11:0! Memphis potom radi 8:0, ali ipak ne uspjeva izaći iz minusa.

Blazerse sad čekaju utakmice protiv momčadi koje su već osigurale doigravanje. Prvi je Boston, potom Houston, pa Denver, LA Clippersi, Philadelphia, Dallas i na kraju Brooklyn.

Može li Portland, prošlogodišnji finalist Zapada, izboriti doigravanje, iskoristiti drugu priliku, koja mu se ukazala, a koju ima zahvaljujući povratku ozlijeđenih, Nurkića te Zacha Collinsa, koji se ne bi vratili na parket ove sezone da nije bilo koronavirusa?
20. travanj 2024 06:42