StoryEditorOCM
AutomobilizamKRUŽNE TRKE |

U ‘MORU‘ VOZAČA NA GROBNIKU I VOZAČI S HRVATSKOG JUGA Prvak sa šestoricom kreće u obranu naslova, ‘igraju‘ i Župa, Ragusa, Ploče...

Piše Tonči Vlašić
24. srpnja 2020. - 17:00
Na treningu 14. Nagrade Grada Skradina, prve brdske auto utrke prvenstva Hrvatske 2020. godine foto: Tonči Vlašić
U Skradinu krajem lipnja i prije neki dan na Malačkoj se jurilo za bodovima za što bolji plasman u poretku brdskog prvenstva Hrvatske. Još su u planu četiri utrke ove godine. Zadnje brdo je dubrovačko početkom listopada. Na staza Komolac – Brgat je finale. Koronavirus je skratio sezonu. Održat će se 2020. svega šest utrka. Tri manje nego prošle godine, a kad ih je planirano šest, još jedna treba da sezona bude važeća, te da se i ove godine dijele pokali najboljima. Ali, priželjkuju svi, nadaju se, vjeruju, kako će se odvoziti sve planirano.

Prvi krug u 2020. koji se boduje za PH, koji se trebao voziti sedam dana nakon prvog brda, utrka u Banja Luci, odgođena je zbog loše epidemiološke situacije u tom trenutku u BiH, te će naš Grobnik, koji je po kalendaru trebao biti druga stanica, otvoriti sezonu prvenstva Hrvatske na kružnim stazama.

U subotu, 25. srpnja, vozi se na autodromu Grobnik prva, a u nedjelju, 26. srpnja, druga utrka sezone. Banja Luka je sad upisana u kalendar za četiri tjedna, 22. i 23. kolovoza, a sredinom rujna zadnja stanica bi trebalo biti beogradsko Ušće gdje će se s posljednje dvije kružne bodovne utrke zaključiti sezona.

Dubrovnik Racing je prošle sezone uzeo 'kantu' klupskog prvaka. Sa šestoricom kreće u novu sezonu, te u obranu naslova. Toliko je njegovih članova na prijavnoj listi međunarodne kružne auto utrke 'Nagrada Hrvatske 2020.' na Grobniku: Mirko Pendo će voziti do 1400, Đivo Franić do 1600, Nikola Radnjić do 2 litre grupa N, Žarko Knego do 2 litre grupa A, Maro Franić do 2 litre grupa E, te Veljko Bubičić preko 2000 grupa E. Boje Župe dubrovačke branit će Ivan Petrušić do 1400, Ragusa Racinga Nikša Blažević do 1400, te do 1600 Nikola Kitin i Ivan Sentić, a prijavio se i član Racing Teama Ploča Sandro Babić do 1400.

image
Nikola Kitin (Ragusa Racing) foto: Tonči Vlašić


Subotnje bodovne utrke počinju u 12.15 sati, a nedjeljnje u 12,45 sati. Program traje oba dana do 18 sati. Kreator TV izravno prenosi sve utrke.
26. travanj 2024 13:19