StoryEditorOCM

Slavlje na Salzburgringu! Maro Franić tri utrke prije kraja sezone osigurao naslov državnog prvaka, i nije jedini član Dubrovnik Racinga kojem je to uspjelo!

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2023. - 19:00

Samo lijepe vijesti iz Austrije. Redom, po divizijama: Luka Blažević je bio najbrži na treningu, ostvario je pobjedu u Diviziji 1, te odvozio pritom najbrži krug, i tako ostvario maksimalni učinak – 31 bod, a kako je Sandro Babić, prvi pratitelj u lovu na naslov prvaka, bogatiji za samo bod, evo člana Ragusa Racinga uoči zadnje tri utrke sezone Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama na plus 37 bodova u odnosu na vozača iz Komarne, koji vozi za Saint Christopher Racing Team.

image

Luka Blažević

Tonči Vlašić/

Što je uspio Luka Blažević u Diviziji 1 na prvoj utrci ovog vikenda u Austriji, na stazi Salzburgring, sedmoj od ukupno deset utrka sezone (pet stanica po dvije utrke), to isto je ostvario i Maro Franić. Najbrži na treningu, najbrži u Diviziji 3, a pritom je odvozio najbrži krug, i kad je tako, i kad je uoči zadnja dva vikenda sezona imao već veliku prednost, i kad je konkurencija dignula ruke, predala se, iskusni član Dubrovnik Racinga novim trijumfom otišao je na nedostižnih 142 boda viška.

- Da, prvak sam. Gotovo je! – javio se iz Austrije iskusni Maro Franić uz dodatak kako nije jedini član Dubrovnik Racinga kojem je to uspjelo. I Frano Dubreta slavi. Uzeo bodova koliko se može, 31, te je i on zaključio priču. Maro Franić je osigurao naslov prvaka u Diviziji 3, a Frano Dubreta u Diviziji 6.

- Ako bi Luka Blažević uspio i sutra što je uspio danas, i on bi mogao osigurati naslov prvaka uoči zadnjeg vikenda sezone, zadnje dvije utrke, koje se u studenom voze na Grobniku. Inače, što se tiče našeg kluba, Nikola Radnjić je vodeći u Diviziji 7, ima 55 bodova više od Grega Šimunoviča iz Slavonija i Baranja Racing Teama. Šimunovič je danas odnio pobjedu, Nikola je imao problema, puko mu je disk, te je završio treći. Drugi je bio u Diviziji 7 Ozren Granda, legenda, koja brani boje našeg kluba – dodao je Maro Franić.

Na Salzburgringu drugog dana rujna Nikola Vatović (Ragusa Racing) je odnio pobjedu u Diviziji 2 ispred Tomislava Jaklina (Fly with Kolman), koji je osigurao naslov prvaka. Pobjede su ostvarili Ivica Marić u Diviziji 4 i Igor Tomljanović u Diviziji 5, obojica članovi Slavonija i Baranja Racing Teama.

image

Nikola Vatović

Tonči Vlašić/

Dubrovnik Racing je ostvario novu pobjedu, osvojio je 106 bodova, a prvi pratitelj, Slavonija i Baranja Racing Team je bio drugi s 93 boda. Saint Christopher treći na Salzburgringu sa 77 bodova, Ragusa Racing sa 62 boda četvrta…

Uoči zadnja tri kruga Dubrovnik Racing 722 boda, 71 bod više od SIB Racing Teama, koji je drugi. Treći u ukupnom poretku je Fly with Kolman (317 bodova), četvrti Saint Christopher Racing Team (310 bodova), peta Ragusa Racing (245 bodova)…

Becker Print & Promo Team je odnio pobjedu na sedmoj utrci sezone, osvojio je sedam bodova više od drugoplasiranog dubrovačkog Euromarine DAS Racing Teama, koji i dalje ima lijepu prednost u borbi za naslov (Euromarine DAS Racing Team 594 boda, Becker Print & Promo 507 bodova).

U nedjelju, 3. rujna, vozi se druga bodovna utrka na Salzburgringu, a osma od ukupno deset utrka sezone.

- Ovo je moj šesti pojedinačni naslov prvaka na krugu, a ukupno sedmi. Jednom sam bio prvak na brdu – istaknuo je Maro Franić nakon još jednog trijumfa.

image

Maro Franić

Tonči Vlašić/
27. travanj 2024 10:57