StoryEditorOCM
Automobilizam30. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA

Saša Radola nastavio niz, a unatoč tome što to isto nije uspio i Dubrovnik Racing, aktualni prvak i lider se vraća kući pjevajući

Piše Tonči Vlašić
30. lipnja 2024. - 18:29

Rogoznica je osvojila četvrtu od ukupno devet stanica ovogodišnje sezone Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, 30. Nagradu Stubičkih Toplica, dok je Dubrovnik Racing s također 50 bodova osvojenih na legendarnoj stazi Zagorje drugi (Rogoznica je imala više prvih mjesta, dva prva mjesta i jedno četvrto, a Dubrovnik Racing jedno prvo i dva druga). Treća je u poretku klubova na utrci održanoj posljednje nedjelje u lipnju bila Župa dubrovačka sa 47 bodova. Zatim, četvrti je Ogulin Racing s 45 bodova, peto mjesto zauzelo je Zagorje s 44 boda, šesto Konavle s 42 boda, sedmi je Fly with Kolman s 30 bodova, osmi Skradin s 27 bodova, deveti Pelješac Racing s 25 bodova... (vozači iz 19 klubova su osvajali bodove na zagorskoj strani Sljemena).

Unatoč tome što nakon Skradina, Kotora i Malačke nije ostvario novu pobjedu, Dubrovnik Racing je povećao vodstvo u ukupnom poretku u odnosu na prvog pratitelja. Ima aktualni prvak 230 bodova, 49 bodova više od druge Župe dubrovačke, koja je lani bila treća u ukupnom poretku. Rogoznica je pobjedom u Stubičkim Toplicama preskočila Trogir, te je ona sad treća, a zaostaje za Dubrovnik Racingom i dalje 71 bod. Konavle, aktualni doprvak, napravile su korak naprijed. I one su preskočile Trogir, te su sad na četvrtom mjestu ukupnog poretka i zaostaju za aktualnim prvakom 86 bodova...

Na stazi od Pila, usponom na Sljeme, za zagorske strane, na stazi dugoj 5510 metara, bodove Dubrovnik Racingu donijeli su Saša Radola, Milan Tatalović i Đivo Franić (Radola 20 bodova, a po 15 Tatalović i Đivo Franić). Nino Andrejević je dojurio za Župu dubrovačku do maksimalnih 20 bodova, Deni Kmetović je osvojio 15, a Nihad Seferagić 12. Za Konavle su bodove osvajali Marin Božičević (20), Goran Deak (12) i Niko Pulić (10), a za Pelješac Racing Janos Muller 15, a Tamas Kovacs 10.

image

Đivo Franić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić
image

Nihad Seferagić (Župa dubrovačka) na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. 

Tonči Vlašić/
image

Deni Kmetović (Župa dubrovačka) na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. 

Tonči Vlašić/
image

28. Nagrada Stubičkih Toplica

Tonči Vlašić/
image

Niko Pulić na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine
 

Tonči Vlašić/

Niko Pulić je pobjednik prve Nagrade Stubičkih Toplica koja je održana 1993. godine, a još četiri puta je osvajao generalku na stazi Zagorje. Zadnji put 2010. godine. Stijepo Manenica (Dubrovnik Racing), vodeći u ukupnom poretku kategorije I nakon prve tri stanice (pobjeda u generalci u Skradinu, a treći ukupno u Kotoru i na Malačkoj), nije sad nastupio, te je Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) trećom pobjedom u generalnom poretku u nizu, nakon što je u Skradinu ostao bez bodova, preuzeo vodstvo. Izostao je sad i Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing), aktualni prvak kategorije II, koji je slavio na prve tri utrke sezone. 

Saša Radola i Ivan Grozdanić iz Rogoznice, koji je bio sad najbolji u Klasi 6B, imaju jedini nakon Sljemena maksimalnih 80 bodova, te vode u poretku Grupe 5 odnosno Grupe 6.

image

Saša Radola (Dubrovnik Racing) na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine

Tonči Vlašić/
image

Saša Radola na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine

Tonči Vlašić/

30. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA

Rezultati četvrte stanice PH na brdu, Grupa 1: prvi Dejan  Dimitrijević (Fly with Kolman), drugi Jurica Majić (Ogulin Racing), Grupa 2: prvi Nino Andrejević (Župa dubrovačka), drugi Tamas Tomcsanyi (Dubrovnik Racing), a treći Goran Deak (Konavle), Grupa 3: prvi Marko Pleše (Ogulin Racing), drugi Marino Poropat (Dubrovnik Racing), a treći Nihad Seferagić (Župa dubrovačka), Grupa 4: prvi Boris Katić (Karting klub Rijeka), drugi Florian Šalec (Zagorje), a treći Đivo Franić (Dubrovnik Racing), Grupa 5: prvi Saša Radola (Dubrovnik Racing), drugi Robert Polić (Rogoznica), a treći Milan Tatalović (Dubrovnik Racing), Grupa 6: prvi Marin Božičević (Konavle), drugi Deni Kmetović (Župa dubrovačka), a treći Sandi Peteh (Istra Racing Team Pazin), Grupa D: prvi Tamas Kovacs (Pelješac Racing), te Grupa E2: prvi Filip Magdić (Fly with Kolman).

Pobjedu u konkurenciji timova odnio je opet DAS Motrio Racing Team, četvrtu u nizu, te je tako dubrovačka ekipa još više povećala svoju prednost u odnosu na Specijalisti Racing Team.  

image

Maro Franić 

Tonči Vlašić
30. lipanj 2024 19:05