StoryEditorOCM
AutomobilizamPH NA BRDSKIM STAZAMA

Pamtit će se povratak u Ogulin! Nikad manja razlika između prvog i osmog, nikad manje bodova nije osvojio pobjednik, a on je opet Dubrovnik Racing!

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2023. - 22:31

Dubrovnik Racing 47 bodova, Konavle samo dva manje, pa Rogoznica treća s 44, četvrti RI Autosport 40, peti Skradin 36, a Fly with Kolman, Ozalj i Župa dubrovačka od šestog do osmog mjesta po 35… Eto, ne sjećamo se kad je jedna utrka završila, a osam klubova u 12 bodova razlike. Od kad je prošle sezone uveden ovaj način bodovanja niti jedan klub nije pobijedio, a skupio manje od 50 bodova. Pamtit će se zbog toga Pirelli RZ Motorsport Nagrada Ogulina 2023. godine. Nakon jedanaest godina opet se vozilo u Lici.

Saša Radola, Mato Milković i Milan Tatalović su trojica najuspješnijih članova Dubrovnik Racinga, aktualnog prvaka, na stazi dugoj gotovo pet kilometara čiji se učinak uzeo za poredak. Prvi je bio prvi u svojoj klasi i uzeo je maksimalnih 20 bodova, drugi je bio drugi, te zaradio 15, a treći je bio treći, te je osvojio 12 bodova.

Konavle su prvi pratitelj Dubrovnik Racinga u borbi za klupski naslov. Uoči Ogulina, nakon prvih pet utrka sezone, zaostajale su 33 boda. Sad je zaostatak dva boda veći. U Ogulinu su Božo Jovanović Bartulović, te oba Pulića, Ivan i Niko, bili drugi. To je tih 45 bodova što su osvojili na šestoj utrci sezone. Svaki je doprinio drugom mjestu s po 15. Župa dubrovačka je imala samo Marija Barovića i Nihada Seferagića. Prvi je ostvario pobjedu,, a drugi je bio drugi, 20 plus 15, to je tih 35 bodova koliko je sad uzela Župa dubrovačka…

image

Auto klub Konavle - Božo Jovanović Bartulović za volanom, uz njega Ivan i Niko Pulić

Tonči Vlašić/
image

Nihad Seferagić (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

Dubrovnik Racing je tako ostvario četvrtu pobjedu sezone, Župa dubrovačka je osvojila treću, a Fly with Kolman petu utrku sezone. Devet je utrka. Zadnja je dubrovačko brdo 15. listopada. Iduća je u Ilirskoj Bistrici 3. rujna.

02. svibanj 2024 20:20