StoryEditorOCM
AutomobilizamNAJBOLJI SMO, NAJBOLJI

Opet dvostruko slavlje Ragusa Racinga na Salzburgringu, Dragan Serden izračunao koliko nedostaje Luki Blaževiću za naslov prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2023. - 12:57
Luka Blažević ii Nikola Vatović su u sredini pobjedničkog postolja Salzburgringa, dvojac Ragusa Racinga je ostvario nove pobjede (velika slika: Luka Blažević na Grobniku 2022. godine)

Luka Blažević je ostvario novu pobjedu, a uz to je 22-godišnji član Ragusa Racinga dočekao novi krivi korak konkurencije, te je i dalje vodeći u Diviziji 1 Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Njegova prednost je sve veća i veća, a do kraja su samo još dvije utrke.

- Treba mu još sedam bodova za potvrdu naslova državnog prvaka u Diviziji 1, naravno, ukoliko konkurencija bude uspješna – precizan je Dragan Serden, prvi čovjek Ragusa Racinga, inače predsjednik Odbora za natjecanja Hrvatskog auto i karting saveza.

image

Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a

Tonči Vlašić/

Pratio je Serden, kao i svi u mlađem dubrovačkom klubu, Ragusa Racingu, događanja na stazi Salzburgring. Jučer, prvog dana natjecaja, dočekali su odlične vijesti jer je i 21-godišnji Nikola Vatović u Diviziji 2 bio najbolji, i on je uzeo maksimalan bodovni učinak, a to isto je dvojac Ragusa Racing ponovio i dan poslije u Austriji.

Nikola lovi novi naslov juniorskog prvaka Hrvatske, te što bolji plasman u Diviziji 2 u kojoj je naslov državnog prvaka već osigurao Tomislav Jaklin iz Fly with Kolman. Luka je pak prošle sezone bio seniorski doprvak, a juniorski prvak. Bolji od njega u seniorskoj konkurenciji bio je samo Mirko Pendo u svojoj oproštajnoj sezoni. Danas je Pendo, neumorni član Dubrovnik Racinga, uručio u Salzburgu pokale najboljima u Diviziji 1 i Diviziji 2.

image

Maro Franić s mehaničarom Milanom Brozinićem

Tonči Vlašić

Maro Franić, 48-godišnji vozač Dubrovnik Racinga, jučer je, prvog dana natjecanja na Salzburgringu, osigurao novi naslov državnog prvaka. Nema boljeg od njega u Diviziji 3. To je njegov šesti trijumf na krugu, a ukupno sedmi naslov najboljeg u karijeri budući ima i jedan trijumf na brdu. I danas je Maro ostvario pobjedu. I prije predzadnjeg vikenda sezone (zadnji je na Grobniku, početkom studenog, tad će se održati deveta i deseta utrka sezone) imao je veliku prednost, te je natjerao konkurenciju da potpiše predaju.

USKORO OPŠIRNIJE

29. travanj 2024 16:18