StoryEditorOCM
AutomobilizamPH NA KRUGU |

OPĆA MOBILIZACIJA U DUBROVNIK RACINGU NAKON PORAZA NA HUNGARORINGU Nema spavanja, svi na Grobnik!

Piše Tonči Vlašić
19. travnja 2021. - 10:29
Đivo Franić, Maro Franić i Mirko Pendo, vozači Dubrovnik Racinga na Slovakia Ringu 2020. godineTonči Vlašić

Maro Franić je dobio obje utrke u grupi 3, Veljko Bubičić obje u grupi 4, a Žarko Knego prvu u grupi 5, ali zbog problema s autom ostao je bez mogućnosti da i on ostvari dvije, a to je jedan od razloga što nakon prvog vikenda prvenstva Hrvatske na kružnim stazama u poretku prvenstva Hrvatske vodeći klub nije Dubrovnik Racing, već Saint Cristopher Racing Team, novi klub, kojem je sjedište u Gospiću.

Kako je branitelj naslova dobio velikog konkurenta u borbi za trofej klupskog prvaka bilo je jasno već nakon prve bodovne utrke u kojoj je uzeo maksimalnih 90 bodova, a debitant 88 bodova. U drugoj bodovnoj utrci Dubrovnik Racing je opet imao tri pobjednika klase, ali dvojica su bila iz iste grupe, te nisu obojica mogla imati maksimalnih 30 bodova. S druge strane Saint Cristopher Racing Team je u drugoj utrci uzeo svih 90 bodova, te vodi sa 178 bodova, dok Dubrovnik Racing ima tri manje.

Dubrovnik Racingu su prvi dan po 30 bodova donijeli Maro Franić, Veljko Bubičić i Žarko Knego. U drugoj utrci Franić i Bubičić su opet uzeli 30 bodova, ali je Knego ostao bez plasmana, a idući najbolji rezultat imao je Nikola Radnjić – koji je dobio 20 bodova za prvo mjesto u klasi, ali ne maksimalnih 10 bodova za uspjeh u grupi, jer i on vozi, kao i Maro Franić, u grupi 3, te Dubrovnik Racing nije opet uzeo maksimalnih 90, već 85 bodova.

Novi klub je zauzeo male klase u kojima je Dubrovnik Racing imao samo Mirka Penda, koji je imao nesreću u prvoj bodovnoj utrci, a kako nije bilo moguće popraviti u kratkom vremenu automobil za nastup u drugoj bodovnoj utrci, nije mogao pomrsiti račune Saint Cristopher Racing Teamu.

Uglavnom, Maro Franić je i prije nego je zaključena druga bodovna utrka istaknuo kako će Dubrovnik Racing morat na iduće utrke ići s više vozača, kako će neki od vozača, koji nisu imali plan voziti ove sezone krug, morati nastupiti u nižim klasama kako bi pomrsili račune klubu iz Gospića, koji s druge strane razmišlja na isti način, njemu je cilj pomrsiti račune Dubrovnik Racingu u jačim klasama u idućim utrkama.

Nema dileme kako će nova sezona, koja je tek počela, biti super zanimljiva po pitanju borbe za naslov klupskog prvaka. Zbog toga se sad s nestrpljenjem iščekuje novi 'krug', koji je na Grobniku. Što će za te iduće dvije bodovne utrke prvenstva Hrvatske, koje se voze u lipnju, spremiti branitelj naslova, Dubrovnik Racing, a što Saint Cristopher Racing Team, koji je s tri boda prednosti vodeći nakon Hungaroringa?

Treći u poretku klubova na obje bodovne utrke na Hungaroringu bio je AKK DS Racing iz Preloga, koji je skupio 120 bodova, te zaostaje za vodećima 58 odnosno 55 bodova.

image
Žarko Knego (Dubrovnik Racing) na Slovakia Ringu 2020. godine
Tonči Vlašić
18. travanj 2024 02:34