StoryEditorOCM
AutomobilizamVOZI SE KRUG

Oglasio se nakon vikenda u Slovačkoj Dean Grbac. Nakon šest utrka sezone, a uoči zadnje četiri, dvije trećine ‘kanti‘ je u rukama članova DU klubova!

Piše Tonči Vlašić
21. kolovoza 2023. - 08:27

U petak, kad su na Slovakiaringu bili treninzi, otišao mu je mjenjač, te u subotu nije bio na stazi kad se održala prva bodovna utrka, već je čekao dijelove iz Hrvatske. Stigli su, radilo se i u subotu navečer, i u nedjelju prijepodne, a sve kako bi u nedjelju poslijepodne bio spreman za drugu bodovnu utrku, a šestu ukupno kružnu utrku ove sezone.

Luka Blažević, ‘mali’ iz Ragusa Racinga, bio je vodeći nakon prve četiri utrke sezone, s bodom više od Lovra Badurine iz Rijeke, te 28 bodova viška od trećeg Sandra Babića iz Saint Christopher Racing Teama, koji je iskoristio u subotu ‘muke ježove’ vodećeg dvojca (Badurini je otišao motor na četvrtoj utrci, nije uspio riješiti problem za vikend u Slovačkoj, te nije ni bio na Slovakiaringu) i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Nakon pete utrke, točno na polovici sezone, Babić, koji je inače iz Komarne, vodeći u Diviziji 1 s bodom više od Blaževića, a tri više od Badurine. Dan poslije, nakon nedjeljne utrke, Blažević se pobjedom vratio na vrh. Osim što je zaradio pet bodova više od Babića, koji je bio drugi, odvozio je najbrži krug utrke, te eto još tri dodatna boda, dakle, uzeo je osam više od konkurenta te je opet ‘žuta majica’. Badurina je ostao na zarađenom u prve tri vožnje sezone, te kad je Dean Grbac, ‘kapo‘ kruga PH ‘izbacio’ poredak nakon Slovakiaringa, u ‘tablici’ Divizija 1 stoji: 1. Luka Blažević (Ragusa Racing) 122 boda, 2. Sandro Babić (Saint Christopher Racing Team) 115 bodova, 3. Lovro Badurina (Rijeka) 91 bod...

Još su četiri utrke do kraja. Salzburgring je već 2. i 3. rujna, a zadnji vikend kruga na Grobniku tek, 11. i 12. studenog.

image

Sandro Babić iz Komarne, član Saint Christopher Racing Teama

Tonči Vlašić/

I kad je Grbac učinio svoje, ‘leti’ pogled i na ostale Divizije. Tomislav Jaklin (Fly with Kolman) uvjerljivo vodeći u Diviziji 1, ima uoči zadnje četiri utrke sezone čak 108 bodova. Je li tu priča već gotova? Na jednom vikendu se može zaraditi 50 bodova za dvije pobjede, plus tri boda za najbrži krug na treningu, te po 3 boda za najbrži krug u svakoj utrci. Dakle, do kraja sezone je u igri 118 bodova. Može ga prestići samo trenutno drugoplasirani Vladimir Jaklin, koji također vozi za Fly with Kolman. Divizija 2 – naslov osvaja član Fly wih Kolman, te Jaklin, to je sigurno!

Divizija 3? Maro Franić (Dubrovnik Racing) je vodeći sa 149 bodova, na drugom i trećem mjestu su članovi Župe dubrovačke, Vladimir Đukić s 66 odnosno Jasmin Hrnić s 58 bodova. Franić je slavio u subotu na Slovakiaringu, kao što je slavio i u prve četiri utrke sezone, ali šestu utrlu, nedjeljnu u Slovačkoj, nije završio zbog kvara.

image

Maro Franić (Dubrovnik Racing) s tribina Autodroma Grobnik prati nastupe u ostalim Divizijama na zadnjoj kružnoj utrci sezone 2022. godine

Tonči Vlašić/

Divizija 4? Tu je super zanimljivo nakon što je šestu utrku sezone dobio Nikola Vatović (Ragusa Racing), te je i on sad na diobi prvog mjesta. Skupio je 59 bodova, kao i Marin Božičević (Slavonija i Baranja Racing Osijek) i Luka Dubreta (Dubrovnik Racing).

image

Nikola Vatović (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić/

Divizija 5? Ivica Marić ima 160 bodova, a drugi Igor Tomljanović 103 boda. Obojica su članovi SIB Racing Osijek. Treći je Sven Gorup (Fly with Kolman) s 41 bodom.

Divizija 6? Frano Dubreta (Dubrovnik Racing) prvi sa 141 bodom, 62 boda ima više od drugog Zorana Kastratovića (Buzet Autosport), dok je treći Nemanja Milovanović (SIB Racing Osijek) s 55 bodova. I u Diviziji 7 član Dubrovnik Racinga ima lijepu prednost u odnosu na prvog pratitelja: Nikola Radnjić 162 boda, a drugi Grega Šimunovič (SIB Racing Osijek) 101 bod. Treći je Ozren Granda (Dubrovnik Racing) s 33 boda.

image

Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Klupski? Dubrovnik Racig je slavio i u šestoj utrci sezone. Skupio je 86 bodova, 12 više od SIB Racing Osijek, koji je opet bio drugi, a koji sad u ukupnom poretku zaostaje za aktualnim prvakom 58 bodova. I dok Dubrovnik Racing i SIB Racing Osijek vode borbu za naslov prvaka, Fly with Kolman i Saint Christopher se utrkuju za treće mjesto (281 bod odnoso 233 boda). Ragusa Racing je u nedjelju s 56 bodova bila treća, toliko je skupio i Saint Christopher Racing Team, te je sad peta u ukupnom poretku sa 183 boda. Župa dubrovačka, koja je propustila protekli vikend, šesta je ukupno sa 124 boda...

Timovi? Becker Print & Promo Team je bio najbrži na šestoj utrci sezone, osvojio pet bodova više od drugog Euromarine DAS Teama, koji je bio najbolji u prvih pet utrka sezone te je i dalje vodeći u ukupnom poretku za naslov prvaka, i to ima lijepa 94 boda više.

Od ukupno devet naslova državnog prvaka koliko ih se dijeli u sezoni, sedam pojedinačnih, klupski i timski, članovi Dubrovnik Racinga su trenutno drže pet prvih mjesta, SIB Racing Osijek dva, a po jedan Ragusa Racing i Fly with Kolman.

Koliko će naslova prvaka Hrvatske imati svog vlasnika nakon vikenda na Salzburgringu?

30. travanj 2024 20:39