StoryEditorOCM
AutomobilizamSAVEZ POTVRDIO |

IDEMO NA SLAVNU SLOVAČKU STAZU Članovi Dubrovnik Racinga, Ragusa Racinga i Župe dubrovačke vozit će na Slovakia Ringu!

Piše Tonči Vlašić
12. kolovoza 2020. - 22:02
Nikola KItin, član Ragusa Racinga, na startu međunarodne auto brdske utrke, 23. Nagrade Malačka Sveti Dujam foto: Tonči Vlašić
Potvrđeno je, neće se voziti na stazi Zalužani kraj Banja Luke 22. i 23. kolovoza. Loša epidemiološka situacija je razlog, ali to ne znači kako neće biti druge stanice prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Naprotiv, vozit će se u istom terminu ni manje, ni više nego na slavnoj slovačkoj pisti, Slovakia Ringu!

Slovakia Ring je od 21. do 23. kolovoza domaćin prvog velikog automobilstičkog događaja – Grand Prixa, utrke cestovnih automobila na stazi, a dio te velike priredbe bit će i utrka za hrvatsko prvenstvo na kružnim stazama.

- Nakon odličnog Grobnika, ukazala se prilika priključiti se promotoru TCR-a te smo nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora uspjeli osigurati prostor za PH usprkos velikoj razlici startnina u Europi i Hrvatskoj, koje su bile glavna prepreka održavanja utrke. Zahvaljujem kolegama Deanu Grbcu i Draganu Serdenu na promptnim reakcijama, jer bez zajedničkog djelovanja ovo ne bi bilo izvedivo – izjavio je za službenu stranicu saveza Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, koji je otkrio kako će manifestacija biti javna, ali s ograničenim brojem gledatelja zbog propisanih sigurnosnih mjera i pandemije COVID-19.

Hrvatski auto i karting savez u suradnji osigurao je besplatan prijevoz trkaćih vozila na relaciji Zagreb – Slovakia Ring.

Od 32 vozača iz Hrvatske na put će sedmorica iz Auto kluba Dubrovnik Racing (Maro Franić, Đivo Franić, Žarko Knego, Veljko Bubičić, Mirko Pendo, Nikola Radnjić i Zoran Kotromanović), četvorica iz Auto kluba Ragusa Racing (Nikša Blažević, Nikola Kitin, Ivan Sentić i Dado Velašević), te Ivan Petrušić iz Auto kluba Župa dubrovačka.

Podsjetnik, Grobnik je bio prva stanica prvenstva Hrvatske na kružnim stazama gdje su održane dvije utrke nakon kojih u poretku klubova vodi branitelj naslova, Auto klub Dubrovnik Racing, koji ima (već) 65 bodova više od prvog pratitelja, Auto kluba Ragusa Racing (četrnaest klubova je osvajalo bodove na Grobniku), dok u utrkama za naslovom prvaka vode po grupama: Frane Jurkić (Makarska) u grupi 1 u kojoj je drugi Ivan Petrušić, a treći Mirko Pendo, zatim Lovro Badurina (Rijeka) vodi u grupi 2 u kojoj je Nikola Kitin drugi. U grupi 3 je lider Maro Franić (Dubrovnik Racing), a treći Žarko Knego, dok je Veljko Bubičić (Dubrovnik Racing) poveo trku u grupi 4.

Ukupno su tri stanice ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Posljednja je staza na beogradskom Ušću.
18. travanj 2024 15:32