StoryEditorOCM
AutomobilizamKOTOR TROJICA |

DVOJAC S JUGA UTEKAO KONKURENCIJI Nikola Radnjić i Franići odveli Dubrovnik Racing u mirnu luku, prvak ima već sad velikih 47 bodova prednosti

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2021. - 19:11

Na Sljemenu je slavila Sveta Nedjelja, u Skradinu Dubrovnik Racing, na Malačkoj Župa dubrovačka, a sad sedam dana nakon uspona na Kozjak, na stazi Kotor - Trojica dugoj 4350 metara - Dubrovnik Racing, koji je već nakon druge utrke sezone imao veliku bodovnu prednost u borbi za klupski naslov prvaka Hrvatske, u odnosu na prvog pratitelja i najvećeg konkurenta, Župu dubrovačku.

Iako je Župa dubrovačka na Malačkoj za 3 boda smanjila zaostatak, i na službenoj stranici Hrvatskog auto i karting saveza u najavi četvrte trke isticalo se kako je Dubrovnik Racing u velikoj prednosti, te kako Župa dubrovačka teško može do jeseni nadoknaditi čak 34 boda zaostatka, tim  više što Dubrovčani imaju impozantnu 'klupu rezervi' za prestižne bodove u brojnim klasama.

U Kotoru je Dubrovnik Racing pobjegao još više. Ove nedjelje skupio je 13 bodova više od Župe dubrovačke, te je sad razlika između njih velikih 47 bodova. Hita dubrovački klub tako prema novom naslovu klupskog prvaka Hrvatske. Župa dubrovačka pak čvrsto drži drugo mjesto. I nju će teško tko ugroziti na tom mjestu pogotovo jer sad ima čak 76,5 bodova više od treće Velike Gorice.

U Kotoru bodove Dubrovnik Racingu donijeli su Nikola Radnjić, najviše – 25 bodova, a po 24 boda braća Franić, Maro i Đivo. Ukupno 73 boda. Župa dubrovačka je bogatija za novih 60 bodova do kojih su dojurili Marijo Barović (23,5 boda), Matija Jurišić (19 bodova) i Nikša Maslač (17,5 bodova). Dubrovnik Racing nakon četvrte utrke ima 283,5 boda, druga Župa dubrovačka 236,5, a treća Velika Gorica 160 bodova.

U Kotoru je Domagoj Pereković (Zanatlija) slavio u kategoriji I u kojoj je treći bio Maro Franić, dok je u kategoriji II pobjedu odnio Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing).

Nikola Radnjić je ostvario novu pobjedu u grupi N, Laszlo Hernady (Dubrovnik Racing) je bio pobjednik u grupi A, a u E1 je najbolji bio Pereković, koji vodi u ukupnom poretku kategorije I i grupe E1. Szasz je lider kategorije II, hita prema desetom uzastopnom naslovu prvaka. Radnjić pak vodi u poretku grupe N, a Jurišić u grupi A.

26. travanj 2024 00:57