StoryEditorOCM
Automobilizam40. INA BUZETSKI DANI |

DUBROVNIK RACING ‘IZDIKTIRAO‘ STARTNIH JEDANAEST Laszlo Szazs na vratima, stoperi Niko Pulić i Maro Franić, u vrhu napada Laszlo Hernady i Đivo Franić

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2021. - 14:21

Objavio je Dubrovnik Racing 'startnih jedanaest' za 'utakmicu' predzadnjeg kola na brdu, koja se 'igra' u nedjelju na Buzetu. Nije po pozicijama, ali na vrata bi mogao Mađar Laszlo Szasz, koji najbolje brani u redovima aktualnog prvaka. I ove godine je obranio naslov prvaka kategorije II. Deseti put će njegovo ime biti upisano na listu prvaka.

Dakle, Szasz bi mogao biti 'jedan', a 'stoperi', recimo, Niko Pulić i Maro Franić, njima iskustva ne nedostaje, a ispred 'gola' mogu gledat i slagat igru prema naprijed. Biti poput trenera, skupa sa Szaszom, 'kreirat' igru, posložit gdje će Luka Fabijančić, pa gdje će mlađi Pulić, Ivan, zatim Mato Milković, Maroje Batina, Milan Tatalović, Miroslav Ujdenica, Laszlo Hernady i Đivo Franić.

Potonja dvojica su u ovom trenutku idealna za vrh napada jer Hernady napada naslova doprvaka Hrvatske u grupi 'A', trenutno je treći, a Đivo Franić ako 'zabije' na Buzetu mogao bi kolo prije kraja osigurati naslov prvaka u grupi 'N'.

I kad je Dubrovnik Racing 'izbacio' momčad za predzadnje kolo prvenstva, u zadnjem 'kolu' je domaćin, vozi se početkom listopada od mosta prema Osojniku, a kako mu je uoči zadnja dva 'kola' prednost velika, nitko ne dvoji kako će opet uzeti klupski naslov, a sad se postavlja pitanje hoće li to uspjeti napraviti već na Buzetu. Naravno, pitat će se i drugoplasiranog, Župu dubrovačku, koja je na brdu ove sezone natjerala Dubrovnik Racimg na opću mobilizaciju, kao što je to na krugu uspio Saint Christopher Racing Team. Zahvaljujući i jednima, i drugima, oba prvenstva su bila itekako zanimljiva. Krug je odlučen u zadnjem 'kolu', brdo nije dva 'kola' prije kraja.

Hrvatski jug se pak može pohvaliti kako je u obje discipline osvojio dvije od tri stepenice pobjedničkog postolja. Na nedavno završenom krugu prvak je (opet) Dubrovnik Racing, a treća Ragusa Racing, dok je na brdu odavno jasno kako će na dvije najviše stepenice biti Dubrovnik Racing i Župa dubrovačka, koja će se moći također pohvaliti s pojedinačnim prvakom u svom sastavu. Matija Jurišić je odavno odjurio svima u grupi 'A', kao i Domagoj Pereković iz Zanatlije u grupi 'E', ali i u kategoriji I.

image
Matija Jurišić (Župa dubrovačka) - glavni kandidat za naslov prvaka u grupi 'A'
Tonči Vlašić

I Jurišić, i Pereković, kao i Đivo Franić, mogu trijumfom ove nedjelje na Buzetu osigurati naslov prvaka u grupi, a Dubrovnik Racing, koji trenutno ima 76,5 bodova više od Župe dubrovačke, naslov najboljeg kluba.

INA Buzetski dani se održavaju po 40. put. Ne vozi se samo prvenstvo Hrvatske na brdu, između ostalog pada odluka i o prvaku Europe, te kad se sve zbroji što se vozi - ponosni organizatori su objavili: Bit će više od 250 vozača iz trinaest europskih država.

Službeni treninzi su u subotu, 18. rujna, a u nedjelju, 19. rujna, na programu su dvije vožnje koje odlučuju o tome tko će osvojiti koliko bodova. Prva vožnja starta u 9, a druga u 13,30 sati. 

25. travanj 2024 04:08