StoryEditorOCM
AutomobilizamPETI ‘KRUG‘ SEZONE

DUBROVČANIN SLAVI NA HUNGARORINGU Maro Franić do ove godine nikad nije nanizao četiri pobjede u grupi, a sad je stigao i do pete!

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2020. - 10:42
Nikad nisam nanizao četiri pobjede u grupi, a vozim već 'stoljeće' – rekao je Maro Franić nakon nastupa na Slovakia Ringu gdje je krajem kolovoza ponovio uspjeh s Grobnika, gdje su održane prve dvije od ukupno šest trka prvenstva Hrvatske na kružnim trkama. U Slovačkoj je dobio također obje trke, te ne samo zadržao vodstvo, već povećao prednost u utrci za naslov državnog prvaka.

Danas je iskusni, 45-godišnji vozač Dubrovnik Racinga nastavio taj niz. Slavio je na prvoj od ukupno dvije utrke prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, koja se vozi na nadaleko poznatoj stazi Hungaroring u Mađarskoj, stazi nedaleko od Budimpešte, koja je između ostalog i domaćin utrka Formule 1.

Maro je imao 'pole position'. Izborio je to jučer na treningu. Iako je na početku prve od dvije bodovne trke u Mađarskoj, pretposljednje utrke sezone, izgubio vodstvo, Valter Nežić ga je pretekao, brzo je vratio izgubljenu poziciju nakon čega više nije dozvolio nikome da ga pretekne, te je svih pet puta ove sezone najbolji u grupi!

image
Maro Franić (Dubrovnik Racing) na Hungaroringu 2020. godine


Podsjetnik, uoči nastupa na Hungaroringu, gdje se odlučuje o naslovu prvaka u sve četiri grupe, te o klupskom prvaku, Đivu Franiću je na treningu u petak otišao motor, te je ostao bez mogućnosti nastupa, a tako i bez izgleda osvojiti još jedan naslov prvaka Hrvatske u 2020. godini. Podsjetnik, najbolji je na brdu, a uoči puta na Hungaroring bio je drugi u grupi 2 iza Lovra Badurine iz Rijeke. Računica je bila, ako Badurina upadne u probleme, te ne odvozi trku, Đivo može do naslova. Badurina je bio najbolji u grupi 2 i na prvoj od dvije trke na Hungaroringu, a u grupi 1 novu pobjedu je ostvario Frane Jukić, Splićanin koji vozi za Auto klub Makarsku.

Žarko Knego zbog poslovnih obveza nije ni putovao u Mađarsku, a bio je vodeći uoči posljednje dvije utrke sezone u grupi 4, te su u prvi plan iskočila preostala dva člana Dubrovnik Racinga, Zoran Kotromanović i Veljko Bubičić, koji su bili drugi odnosno treći uoči posljednje dvije trke.

Klupski, Auto klub Dubrovnik Racing je uoči zadnje dvije trke sezone imao veliku prednost u utrci za naslov klupskog prvaka Hrvatske odnosu na Auto klub Ragusu Racing, koja pak ima veliku prednost u odnosu na trećeg. Na petoj utrci opet je najbolji bio Dubrovnik Racing, a druga Ragusa Racing, kojoj su bodove donijeli Ivan Sentić, Dado Velašević i Nikša Blažević. Sentić, koji je bio prvi u klasi 4, te drugi u gruši 2, preuzeo je vodstvo u klasi, a skočio je na drugo mjesto ukupnom poretka grupe 2.

Posljednja, šesta utrka sezone na krugu vozi se na Hungaroringu u nedjelju, 25. listopada, u 9.50 sati (izravan prijenos na Kreator TV).

image
Prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama na Hungaroringu 2020. godine
20. travanj 2024 06:13